Vrouwen van nu – Afdeling Koedijk

vrouwenvannuWij zijn een vrouwenvereniging in Koedijk die verbonden is aan de landelijke organisatie Vrouwen van Nu. Ooit is dit begonnen als Nederlandse Vereniging voor Plattelands Vrouwen. Deze sterke vrouwenorganisatie heeft in de afgelopen 85 jaar zeer veel betekend voor de ontwikkeling van vrouwen in binnen- en buitenland. De naam is inmiddels meer van ‘nu’ geworden. Onze vereniging is, ondanks de ruim 77 jaar dat de afdeling Koedijk bestaat, een vereniging die nog steeds springlevend is.

Negen keer per jaar op de derde dinsdagavond van de maand om 20:00 uur komen wij bij elkaar in De Rietschoot en dan wordt een een spreker of spreekster uitgenodigd. Tal van onderwerpen zijn de revue al gepasseerd. Soms is er een doe-avond en eens per jaar is er een gezamenlijke avond met het Koedijker Vrouwen Gilde. Rond de kerst is er een gezamenlijke maaltijd. Ook heeft onze vereniging een aantal sub-groepen, zoals een tuinclub, een eet-club, een handwerkgroep, een leeskring en een werkgroep, die steeds leerzame en leuke uitjes in de buurt organiseert. Er gaan ook dames gezamenlijk naar de film of ondernemen een fietstocht.

Leden kunnen (ook provinciaal) cursussen volgen bijvoorbeeld op het gebied van oude of moderne handwerktechnieken, computergebruik en bestuursfuncties. Kortom: Voor elk wat wils. De contributie is € 50,50 per jaar inclusief koffie of thee. Nadere info kunt u krijgen bij de secretaris Trijnie Bakker.

Waar:         De Rietschoot
Wanneer:   9x per jaar de 3e dinsdag vanaf 20:00 uur
Kosten:       € 50,50 per jaar incl. koffie/thee
Info:            072 – 531 59 34, Trijnie Bakker, Secretaris
E-mail:        trijnie_bakker@online.nl