2e wens Gouden Dagen Alkmaar-Noord vervuld

Oudhollandse Poffertjes-middag

De Hofstaete, 26 augustus 2017

Gouden Dagen Alkmaar-Noord heeft zaterdagmiddag 26 augustus de 2e wens kunnen vervullen. Mevrouw Thijssen had als wens om met de bewoners en de bezoekers van Senioren Wijksteunpunt De Hofstaete eens ouderwets gezellig poffertjes te eten in de tuin. Dat vonden wij van Gouden Dagen Alkmaar-Noord een mooie gedachte, een wens niet alleen voor haarzelf, maar eentje om heel veel mensen blij te maken.

Poffertjes

Spontaan kwam Fred van Poffertjeskraam-huren zich aanmelden met een prachtig aanbod: hij zou met zijn poffertjeskraam langskomen en 2 uur lang belangeloos poffertjes bakken. En nee, wij hoefden niet te zorgen voor bordjes, vorkjes, servetten, roomboter en poedersuiker, dat nam hij mee. Een aanbod om van te smullen.

Dankzij de tafels van Vrienden van de Vijfhoek kon er een gezellige lange tafel in de tuin van De Hofstaete gemaakt worden. Vele vrijwilligers van Gouden Dagen Alkmaar-Noord en De Rietschoot hebben geholpen met het opbouwen en versieren van de tuin en kon het poffertjes-feest bijna beginnen. Al snel kwamen de senioren met of zonder rollator of booster polshoogte nemen en zochten een plekje aan de tafel uit. Ongeveer 50 bewoners en vaste bezoekers van De Hofstaete zaten klaar voor mevrouw Thijssen. Tijd om de aanstichtster van deze mooie middag officieel op te halen en de bakplaat op te stoken.

 

Mevrouw Thijssen wordt officieel door leden van het Gouden Dagen-team opgehaald.

Eten, drinken, muziek en plezier

De vrijwilligers liepen heen en weer om iedereen te voorzien van versgebakken poffertjes of een drankje. De heerlijke appelsap, jus d’orange en melk is gesponsord door Jumbo J. Naberstraat (Daalmeer) en werd in toepasselijke gouden bekers ingeschonken. De middag werd muzikaal omlijst door het duo Kluts&Kwijt die met kleine intieme liedjes begeleid door ukelele, mondharmonica, accordeon en piano aan de tafel mini-concerten gaven.

In de tuin werd gegeten, gekletst, gedronken, gelachen en gezongen. Het was een prachtige middag. Of zoals mevrouw Thijssen zei: “Ik heb zo genoten, ik ga dit volgend jaar nog een keer wensen, want ik vond het zó gezellig.”

  
Fred aan de slag met de poffertjes.

De 1e portie poffertjes is uiteraard voor mevrouw Thijssen.

 

Muziek door Kluts&Kwijt.

 

Vrijwilligers schenken de drankjes gesponsord door Jumbo Daalmeer.

 

Wilt u alle foto’s van deze middag bekijken? Ga dan naar het Album Gouden Dagen Poffertjes-middag

Gouden Dagen

Gouden Dagen is het goede doel voor ouderen. Zij maken zich hard voor de kwaliteit van leven van ouderen. Want juist ouderen hebben te maken met verliezen die onomkeerbaar zijn. Als je niet meer mobiel bent, je gezondheid slechter wordt en/of veel mensen om je heen hebt verloren, worden mooie momenten zeldzaam. Aandacht is het sleutelwoord in onze aanpak… zodat iemand zich gezien en gehoord voelt.

Gouden Dagen Alkmaar-Noord

En als u denkt: goh, wat ontzettend gaaf dat jullie dit voor ouderen doen en kan ik ook ondersteunen? Ja, dat kan! Misschien kunt u helpen om wensen te vervullen door donateur te worden. Check onze Gouden Dagen Alkmaar-Noord pagina.