Muziekvereniging Aurora Koedijk

Muziekvereniging Aurora is een vereniging met circa 40 enthousiaste leden van alle leeftijden. De leden zetten zich niet alleen muzikaal in om elk concert tot in de puntjes gerepeteerd uit te voeren: ook heeft de verenging actieve werkgroepen (muziek-, pr- en gondelvaartcommissie) en zijn leden actief en creatief op het gebied van inkomsten genereren (Anjercollecte, ophalen van oud papier in Koedijk, verloting donateursconcert, taart- en cakeactie koffieconcert).

Aurora presenteert zich ieder jaar op wisselende festivals (o.a. KUUB-festival Alkmaar, Druif-festival in Oostwoud, Oktafria-festival in Opperdoes), begeleidt de Volkskerstsamenzang in de Grote Kerk Alkmaar, is de Ouvertureboot op de Gondelvaart en begeleidt muzikaal de binnenkomst van Sinterklaas uit Spanje in Koedijk.

Op dit moment heeft de vereniging een groot orkest en een brugorkest (BOA). Beide orkesten staan onder de ervaren leiding van dirigent Simon Boerke. Een harmonieorkest bestaat uit houten en koperen blaasinstrumenten, een slagwerkgroep en eventueel strijkbassen. De groep houtblazers bestaat uit de klarinetten, fluiten, hobo’s, fagotten en de saxofoons. De koperblazers zijn de trompetten, hoorns, trombones, baritons en bassen.

Een stukje geschiedenis. Muziekvereniging Aurora is op 15 februari 1891 opgericht door veehouder C. Bos en onderwijzer P. Bijlhouwer. Aurora behoort hiermee tot de oudste muziekverenigingen van Nederland. Indertijd startte men met 10 leden als fanfareorkest. In 1910 werd het orkest uitgerust met klarinetten en sindsdien is Aurora een harmonieorkest en vierde het in 2016 haar 125-jarig jubileum.

Aurora heet altijd nieuwe leden welkom. Voor een klein bedrag kun je bij ons een instrument huren en kun je na gemiddeld één jaar muziekles al in het Brugorkest meespelen. Dus: kom eens kennis maken op de vrijdagavond in De Rietschoot!

Voor overige informatie (jaarlijkse concerten en muzikale activiteiten, contributie, kosten huur instrumenten) kunt u de website bezoeken of een e-mail sturen. Of kom gewoon even langs.

Waar:          De Rietschoot
Wanneer:   Elke vrijdag van 18:15 – 22:45 uur
Info:            072 – 562 18 56, Bart Slooten, Voorzitter
E-mail:        aurorakoedijk@gmail.com
Internet:     aurora-koedijk.nl / Facebook