Benefietactie: Maak van vrijdag de 13e een geluksdag

Ontmoetingscentrum De Rietschoot Koedijk trapt op ongeluksdag vrijdag de 13e af met een benefietactie voor de bestolen bloemist Remco Schipper van Bloembinderij Jaap Schipper uit Alkmaar. De actie loopt tot en met de liefdevolle Valentijnsdag.  De Rietschoot wil met deze inzameling de bloemist steunen en een beetje meehelpen voor de aanschaf van een nieuwe bloemenwagen.

Het bericht van de bestolen bloemist heeft in diverse kranten gestaan en veelvuldig online op social media gedeeld. Mocht het nieuws u ontschoten zijn, een kleine samenvatting.

In de nacht van donderdag op vrijdag voor kerst is de bloemwagen met alle kerstboeketten en –bloemstukken gestolen. De bloemenwagen is de ‘winkel’ van de bloemist, zonder wagen geen ‘winkel’. Normaal gesproken zijn de dagen voor Kerst de drukste tijd voor een bloemist, maar zonder wagen geen ‘winkel’ en dus geen inkomsten. Remco en zijn vrouw Linda werken altijd hard voor hun geld en zijn ontroostbaar zonder hun bloemenwagen.

En waarom De Rietschoot zich inzet voor deze bloemisten? Omdat Remco en Linda zich altijd belangeloos inzetten om het terras en entree van De Rietschoot opfleuren met mooie planten en bloemen. Nu wil De Rietschoot zich belangeloos inzetten om met de benefietactie de bloemisten op te fleuren.

De Rietschoot opent de actie op vrijdag de 13e van 20.00 tot 24.00 uur met een muzikale benefietavond. Belangeloos op het podium: Roxana van der Meulen, Aurora, Heartbeat, Albèr Steneker, DJ Olaf Bonny! Licht- en geluid wordt verzorgd door OD&D Vintage Audio and Video Gear.

Vrijwillige entree: € 7,50. Een maand lang is het bij De Rietschoot mogelijk om bij een consumptie 50 cent te doneren via de ‘benefietknop’ op de kassa.

Doet u mee? Graag! Kom langs, bel of e-mail De Rietschoot: 072-561 55 95 of bedrijfsleider@rietschoot.nl

Kunt u niet langs De Rietschoot komen? Geen probleem, online doneren is mogelijk via: makkelijk online doneren

 

Presentator: Roxana van der Meulen

Roxana van der Meulen werd op 21 mei 1987 geboren in Alkmaar. Al van jongs af aan was ze actief bezig met toneelspelen, haar passie voerde ze dan ook uit bij de musicalvereniging Oberon, het centrum voor de kunsten Artiance en later het jongeren theater van Alkmaar. Als jong meisje mag ze meedoen in de theatervoorstelling Zeg ‘ns Aaa – Met de assistente van; als één van de drie elfjes in theater de Vest in Alkmaar.

Optreden: Muziekvereniging Aurora

Aurora is een muziekvereniging uit Koedijk met enthousiaste leden van alle leeftijden. De leden zetten zich niet alleen muzikaal in om elk concert tot in de puntjes gerepeteerd uit te voeren: ook heeft de vereniging actieve werkgroepen en zijn leden actief en creatief op het gebied van inkomsten genereren. De vereniging heeft een groot orkest en een leerorkest (BOA). Beide orkesten staan onder de ervaren leiding van dirigent Simon Boerke.

Optreden: Pop- en showkoor Heartbeat

Heartbeat uit Alkmaar is gestart op 8 december 2000, het koor bestaat momenteel uit 25 leden. Samen met dirigent Olaf van Rijn en de band verzorgt Heartbeat een show/optreden met zang en dans. Het repertoire is gevarieerd en bestaat uit eigentijdse popmuziek.

Optreden: Albèr Steneker

De Alkmaarse singer-songwriter Albèr Steneker heeft een uitgebreid repertoire muziek uit de afgelopen decennia. Hij speelt muziek van de mensen die hem inspireren. Zijn roots liggen vooral in de folk en country maar ook in moderne pop voelt hij zich thuis.

Optreden: DJ Olaf Bonny

Uit je dak op de dansvloer met de 80’s/90’s dance party met DJ Olaf Bonny achter de draaitafel.