Binnenkomen met een glimlach, swingend weggaan

Bewonersonderneming De Rietschoot is er voor iedereen!

De Rietschoot staat voor meedoen aan de samenleving voor ‘alle’ wijkbewoners met én zonder beperking. Activiteiten worden bereikbaar door te kijken naar de mogelijkheden, talenten en wensen van alle wijkbewoners met als doel de bevordering en verbetering van de maatschappelijke integratie en participatie.

Muziek, dansen, vrienden en gezelligheid. DJ Davidoff en zijn crew verzorgen 8x per jaar op de laatste zaterdag van de maand een spetterende disco show van 19:00 tot 23:00 uur in De Rietschoot.

Wij geven graag het woord aan David (DJ Davidoff) om te vertellen over de disco gezien vanuit hemzelf.

Beleving is alles, dat is de intentie, binnenkomen met een glimlach, en weer weggaan nog swingend, een geslaagde avond voor iedereen.

Het is iedere keer weer spannend, wat de avond gaat brengen. Een disco voor mensen met, maar ook zonder beperking. Als DJ met een vorm van autisme, is het een eer om, samen met mijn schoonfamilie, de mensen te mogen verwelkomen in de disco.

Wat deze discoavonden zo bijzonder maken, dat zijn de mensen. Iedereen is anders, maar toch gelijk. Daar zit de kracht van de disco, harmonie brengen, het gevoel dat iedereen welkom is, en erbij hoort. Aftasten wat iedereen leuk vindt, en daarop inspelen. Videobeelden, karaoke, lichteffecten, speels omgaan met de manier waarop eenieder de avond beleeft. Het is juist die variatie, wat iedere disco tot een groots feest maakt.

Ongeacht de beperking, zijn er altijd mogelijkheden om een leuke avond te hebben. Ik zie kansen, iedere maand weer, om nieuwe mensen te ontmoeten, van vreugde te zien dansen, maar vooral: een hechte groep, waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. En ja, iedereen, dat betekent dus ook dat de begeleiders aan bod komen, voor hen wordt er ook gedraaid. Jaren 50/60/70/80/90/2000, pop, rock, soul, dance, house, smartlappen, reggea, mixen, mashups… Alles is mogelijk, wat de mensen ook maar willen zien, horen en voelen, de avond is immers van iedereen.

Beleving is alles, dat is de intentie, binnenkomen met een glimlach, en weer weggaan nog swingend, een geslaagde avond voor iedereen. En voor wie dat prettig vindt, de Partysingers/crew zijn altijd van de partij om mensen te helpen met muziek- en karaokeverzoekjes. Ik zou zeggen, onbeperkt genieten en na afloop weer zin hebben in de volgende disco.

Tot gauw!
DJ Davidoff en De Partysingers
Weet je nog niet of de disco écht wel leuk en gezellig is, laat je overhalen door de gezellige foto’s en kom op 29 oktober langs !