geluksdag

WAAROM EEN BLOEMENBENEFIET?

Ontmoetingscentrum De Rietschoot Koedijk trapt op ongeluksdag vrijdag de 13e af met een benefietactie voor de bestolen bloemist Remco Schipper van Bloembinderij Jaap Schipper uit Alkmaar. De actie loopt tot en met de liefdevolle Valentijnsdag.  De Rietschoot wil met deze inzameling de bloemist steunen en mee te helpen voor de aanschaf van een nieuwe bloemenwagen.

Het bericht van de bestolen bloemist heeft in diverse kranten gestaan en veelvuldig online op social media gedeeld. Mocht het nieuws u ontschoten zijn, een kleine samenvatting. In de nacht van donderdag op vrijdag voor kerst is de bloemenwagen met alle kerstboeketten en –bloemstukken gestolen. De bloemenwagen is de ‘winkel’ van de bloemist, zonder wagen geen ‘winkel’. Normaal gesproken zijn de dagen voor Kerst de drukste tijd voor een bloemist, maar zonder wagen geen ‘winkel’ en dus geen inkomsten. Remco en zijn vrouw Linda werken altijd hard voor hun geld en zijn ontroostbaar zonder hun bloemenwagen.

En waarom De Rietschoot zich inzet voor deze bloemisten? Omdat Remco en Linda zich altijd belangeloos inzetten om het terras en entree van De Rietschoot opfleuren met mooie planten en bloemen. Nu wil De Rietschoot zich belangeloos inzetten om met de benefietactie de bloemisten op te fleuren. Doet u mee? Graag! Kom langs, bel of e-mail De Rietschoot: 072-561 55 95 of bedrijfsleider@rietschoot.nl

STAND DONATIES

Hoera, we hebben tot nu toe opgehaald: € 3.380 (stand 27-01-2017)

Finale Bloemenbenefiet op Valentijnsdag: wat gaan we doen?

DONEREN

Een maand lang is het bij De Rietschoot mogelijk om bij een consumptie 50 cent (meer mag uiteraard ook) te doneren via de ‘collectebus’ bij de kassa. Kun je niet langs De Rietschoot komen? Geen probleem, je kunt ook online doneren.

IN HET NIEUWS

SPECIALE ACTIES

Diverse mensen willen meehelpen aan het inzamelen van geld voor Remco en Linda voor Bloembinderij Jaap Schipper.
Wil jij ook een speciale actie opzetten, of heb je gewoon een goed idee om geld in te zamelen? Graag! Kom langs, bel of e-mail De Rietschoot: 072-561 55 95 of bedrijfsleider@rietschoot.nl

  • Behoefte aan wat ontspanning? Dat kan, ga voor een heerlijke ontspanningsmassage naar Relax 4 Her. Niet alleen heerlijk voor u, maar ook voor onze Bloemenbenefiet, want er staat een spaarpotje waar klanten kunnen doneren.

Op de kick-off van de Bloemenbenefietavond werden artikelen verkocht en een deel van de opbrengst direct gedoneerd. Ook kwamen er spontane acties voorbij.

  • Ruik als een geurig boeket bloemen. Momé Parfums steunde onze benefietactie: per verkocht flesje eau de parfum werd € 3,00 gedoneerd.
  • Bloemen voor Bloemen. Op onze benefietavond was Hortus Alkmaar aanwezig met o.a. bloemzaden uit eigen botanische tuin. Dus als je nú een zadenmix koopt en zaait, heb je straks prachtige bloemen in de wijk én je steunt de bloemen-benefietactie maar ook nog eens onze eigen Alkmaarse Hortus.
  • Onze eigen columnist van de Coedijcker Ban, Trijnie Bakker, met ambachtelijk gemaakte kaarsen voor slechts € 3,00 verkrijgbaar. En dat gehele bedrag gaat rechtstreeks naar onze benefietactie. Verder heeft Trijnie nog meer voor jullie in petto. West-Friese verhalen …. in dialect, dus voor de buiten-Koedijkers: zelf google-translate meenemen.
  • De leden van Bulls District Koedijk kwamen onverwachts op (prettige) visite en overhandigde een mooie donatie aan Remco Schipper.
  • Op de nieuwjaarsreceptie van Gondelvaart Koedijk is gecollecteerd. De volle collectebus werd op de bloemenbenefietavond overhandigd aan Remco.
  • Primeur! Er werd Dutch Cookie, de gloednieuwe Alkmaarse likeur, geschonken voor € 2,00 per glas én 2 flessen geveild. Alle opbrengsten gingen rechtstreeks naar collectebus. Dutch Cookie is een heerlijke likeur met een oer Hollands tintje en een krachtige vrijkomende passie!
  • Door onze brouwerij geschonken, een heerlijke Abdijbier om tegen hoogste bod te veilen. Cuvée Natalis, robuust en met een robijnrode kleur, heeft de smaak van karamel met tonen van steranijs en fruitige drop. Met dit bier geniet je van geroosterde mout, zoetigheid en een heerlijke gebalanceerde afdronk.

DE KICK-OFF VAN DE BLOEMENBENEFIET MET EEN MUZIKALE AVOND

De Rietschoot opent de actie op vrijdag de 13e van 20.00 tot 24.00 uur met een muzikale benefietavond. Belangeloos op het podium: Roxana van der Meulen, Aurora, Heartbeat, Albèr Steneker, DJ Olaf Bonny! Licht- en geluid wordt verzorgd door OD&D Vintage Audio and Video Gear. Vrijwillige entree: € 7,50. Een maand lang is het bij De Rietschoot mogelijk om bij een consumptie 50 cent te doneren via de ‘benefietknop’ op de kassa.

Presentator: Roxana van der Meulen presenteerde belangeloos de Bloemenbenefietavond. Wat een topper is deze dame, wij hebben genoten van haar vakkundige presentatie en informatie over de belangeloos optredende artiesten. Roxana werd op 21 mei 1987 geboren in Alkmaar. Al van jongs af aan was ze actief bezig met toneelspelen, haar passie voerde ze dan ook uit bij de musicalvereniging Oberon, het centrum voor de kunsten Artiance en later het jongeren theater van Alkmaar. Als jong meisje mag ze meedoen in de theatervoorstelling Zeg ‘ns Aaa – Met de assistente van; als één van de drie elfjes in theater de Vest in Alkmaar.

Optreden: Aurora is een muziekvereniging uit Koedijk met enthousiaste leden van alle leeftijden. De leden zetten zich niet alleen muzikaal in om elk concert tot in de puntjes gerepeteerd uit te voeren: ook heeft de vereniging actieve werkgroepen en zijn leden actief en creatief op het gebied van inkomsten genereren. De vereniging heeft een groot orkest en een leerorkest (BOA). Beide orkesten staan onder de ervaren leiding van dirigent Simon Boerke.

Optreden: Wat kunnen ze zingen hè die meiden van Pop- en showkoor Heartbeat ? Ze zingen en swingen de pan uit! Heartbeat uit Alkmaar is gestart op 8 december 2000, het koor bestaat momenteel uit 25 leden. Samen met dirigent Olaf van Rijn en de band verzorgt Heartbeat een show/optreden met zang en dans. Het repertoire is gevarieerd en bestaat uit eigentijdse popmuziek. Wil je meer horen en zien, of heb je het optreden van Heartbeat gemist op de Bloemenbenefietavond? Ga naar de nieuwe show Fasten Your Seatbelts van Heartbeat op 1, 7 of 8 april.

Optreden: De Alkmaarse singer-songwriter Albèr Steneker heeft een uitgebreid repertoire muziek uit de afgelopen decennia. Hij speelt muziek van de mensen die hem inspireren. Zijn roots liggen vooral in de folk en country maar ook in moderne pop voelt hij zich thuis.

Optreden: Uit je dak op de dansvloer met de 80’s/90’s dance party met DJ Olaf Bonny achter de draaitafel.

Licht- en geluid werd verzorgd door OD&D Vintage Audio and Video Gear.