brede-school-rietschoot-alkmaar-koedijk

 

De Brede School

Elk kind heeft eigen talenten. De mogelijkheid om deze eigen talenten te ontwikkelen op het gebied van creativiteit, sport, techniek, natuur en muziek is binnen het basisaanbod op school beperkt. Door de uitbreiding tot Brede School is hierdoor veel meer mogelijk.De Rietschoot programmeert vanuit het sociaal cultureel werk diverse Brede School activiteiten voor leerlingen van O.B.S De Zandloper en R.K. Basisschool Erasmus. Drie maal per jaar wordt een blok van 8 lessen per activiteit aangeboden. Daarnaast vinden gesprekken plaats om de school en de inpandige BSO op elkaar af te stemmen op pedagogisch vlak en zorg.

 

Visie Brede School Programma

Iedereen heeft één of meerdere talenten. De één heeft een talent voor pianospelen, een ander heeft een talent voor sport. De meeste mensen zien hun eigen talenten echter als iets heel normaals: “Doe niet zo gek, dat is toch heel normaal dat ik dat doe, dat kan toch iedereen!” Vaak (h)erkennen we onze eigen talenten dus niet terwijl ze ons wel uniek maken.Door een breed scala aan activiteiten te organiseren voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, ontdekt een kind waar zijn/haar talenten en interesses liggen en kan zich hiermee verder ontwikkelen. Activiteiten die kunnen bijdragen aan de sociale en lichamelijke ontwikkeling, zoals muziek, sport, dans, kunst, toneel, techniek, natuur, knutselen.

 

Brede School Programma

Het programma voor de Brede School gaat maandag 20 januari 2020 van start. Vanaf 6 januari kunnen leerlingen van O.B.S de Zandloper en R.K Basisschool Erasmus inschrijven via deze pagina. Van ouders wordt een bijdrage verwacht van € 16,00 (8 lessen van € 2,00 per les).

Programma 2020

Maandag - Tekenles

Wat gaan we doen?

Ben jij dol op tekenen en schilderen? Altijd al willen leren tekenen? Weet je niet waar je moet beginnen of juist hoe je verder moet?  Samen gaan we aan de slag om tot de ontdekking te komen welke technieken je kunt gebruiken om jouw werk bijzonder te maken.

Tijdens de tekenlessen krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen tot een kleine kunstenaar. Je krijgt de vrijheid om je door fantasie te laten leiden, helemaal los van hoe iets moet of hoe iets hoort.

Voor wie?

De tekenlessen zijn geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Meer weten?

Meer weten over de tekenlessen? Kijk dan hier.

Hoe kan ik meedoen?

Iets voor jou? Meld je gelijk aan bij Stadskids Alkmaar.

Dinsdag - Capoeira

Wat gaan we doen?

Maak kennis met alle aspecten van capoeira; aanval- en verdedigingsbewegingen, acrobatische kunstjes. Maar ook dansen, zingen en muziek maken op ‘echte capoeira-muziekinstrumenten’.

Voor wie?

De lessen lessen zijn geschikt voor kinderen tussen 4 en 8 jaar. Maximaal 25 kinderen in een groep.

Meer weten?

Meer weten over Capoeira? Kijk dan hier.

Hoe kan ik meedoen?

Iets voor jou? Meld je gelijk aan bij Stadskids Alkmaar.

 

Woensdag - SportXtra

Wat gaan we doen?

Elke woensdagmiddag kun je lekker sporten onder begeleiding van een ervaren sportdocent van Alkmaar Sport. SportXtra biedt alle kinderen een sport aan op maat, zodat elk kind op zijn eigen niveau mee kan doen. Er is veel variatie waardoor de uitdaging groot blijft.

Wie is Alkmaar Sport?

Alkmaar Sport stimuleert zoveel mogelijk mensen uit de regio om te gaan sporten omdat het leuk, gezellig en gezond is. Zij beheert en exploiteert sportaccommodaties en adviseert en ondersteunt verenigingen, scholen en gemeenten. Door samen te werken creëert Alkmaar Sport een schone, veilige en inspirerende sportomgeving. Alkmaar Sport organiseert in De Rietschoot en De Hofstaete o.a. SportXtra (gratis sporten in de wijk), Sport Vitaal (meer bewegen voor ouderen) en Internationaal Dansen.

Voor wie?

De tekenlessen zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Meer weten?

Meer weten over SportXtra? Kijk dan hier.

Hoe kan ik meedoen?

Iets voor jou? Je hoeft je niet aan te melden, kom gewoon langs!

Donderdag - Fotografie cursus

Wat gaan we doen?

Wat kan een camera eigenlijk allemaal?  Welke knopjes kun je ontdekken ? Hoe moet je scherpstellen?  Hoe kun je op een eenvoudige wijze al mooiere, betere, interessantere foto’s maken? Wat houdt kikkerperspectief in en wat betekent compositie? Al deze vragen komen aan de orde tijdens deze fotografie cursus van Linda Karels.

Voor wie?

Groep 6 t/m 8. Leeftijd tussen 9 en 12 jaar. Maximaal 10 kinderen in een groep.

Meer weten?

Meer weten over deze leuke fotografie cursus? Kijk dan hier.

Hoe kan ik meedoen?

Iets voor jou? Meld je gelijk aan bij Stadskids Alkmaar.

Vrijdag - Kids Cinema Club

Wat gaan we doen?

Ben jij enorm fan van animatiefilms en tekenfilms? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Elke twee weken organiseert De Rietschoot van 14.30 tot 16.30 uur De Kids Cinema Club met leuke animatiefilms.

Voor wie?

De films zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer weten?

Wil je weten welke leuke films je allemaal kunt zien? Kijk dan hier.

Hoe kan ik meedoen?

Iets voor jou? Meld je gelijk aan bij Stadskids Alkmaar.

Vrijdag - Hardlopen voor De Dijkloop

Wat gaan we doen?

Hardlopen blijft de moeder der sporten. Bijna iedereen kan het. Of je nu veel meters moet afleggen bij de voetbal als middenvelder, 2 keer in de week op de tennisbaan staat of je wilt gewoon lekker wat kilometers maken, goed en effectief lopen valt of staat met de juiste training.

In 6 weken tijd gaat Winfred van Groningen jou klaarstomen voor De Dijkloop. Uiteraard is dit niet het hoofddoel. Wil jij gewoon lekker wat aan je conditie doen of je looptechniek verbeteren dan ben je uiteraard ook van harte welkom.

Voor wie?

De trainingen zijn geschikt voor kinderen 8-12 jaar.

Meer weten?

Wil je weten over de hardlooptrainingen? Kijk dan hier.

Hoe kan ik meedoen?

Iets voor jou? Meld je gelijk aan bij Stadskids Alkmaar.