Leren fotograferen met Linda Karels

Over de docente

Ik ben Linda Karels docent fotografie.  Ik woon in Alkmaar in de buurt van het AZ stadion en ben dol op natuur fotografie. Verder vind ik les geven ontzettend leuk en dat doe ik in de leeftijd van 8 t/m 80 jaar.

Door mijn ervaring in het basisonderwijs weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om op een leuke, uitdagende manier les te krijgen, waarbij je ook nog iets leert.

Leren fotograferen!

Wat kan een camera eigenlijk allemaal?  Welke knopjes kun je ontdekken ? Hoe moet je scherpstellen?  Hoe kun je op een eenvoudige wijze al mooiere, betere, interessantere foto’s maken? Wat houdt kikkerperspectief in en wat betekent compositie?

Al deze vragen komen aan de orde tijdens deze fotografie cursus.

De uitleg houden we kort en bondig, waarbij je wordt uitgedaagd om de kennis die je al weet te delen met de groep. Na de uitleg gaan we direct aan de slag met de camera, waarbij je spelenderwijs de technieken en vaardigheden kunt uitproberen.  Maak vooral gebruik van je eigen creativiteit .

We gaan schrijven met licht in het donker, met bevriezen in de lucht en je handen voor je gezicht fotograferen, waarbij je en je handen en je gezicht ziet. Kortom veel creatieve en leuke dingen met de camera.

De leeftijd is tussen de 9 en 12 jaar. Groep 6 t/m 8. Er kunnen maximaal 10 kinderen in een groep. Heb je een eigen camera, dan zou ik het graag zien dat je die meeneemt! Wanneer je niet over eigen camera beschikt, wil ik het graag van tevoren weten.

Wat: Cursus Leren Fotograferen!
Docente: Linda Karels
Waar: Binnen en Buiten
Tijd: 14.30 – 15.30
Wanneer: 28-02-2019 t/m 18-04-2019
Kosten:  € 2,00
Leeftijd: 9-12 jaar

MELD JE NU AAN!

Bovenstaande startdatum geldt voornamelijk voor leerlingen van O.B.S de Zandloper. Voor leerlingen van R.K Basisschool Erasmus start de Brede School een week later.

Bovenstaande datum geldt voornamelijk voor leerlingen van O.B.S de Zandloper. Voor leerlingen van R.K Basisschool Erasmus start de Brede School een week later.