brede-school-rietschoot-alkmaar-koedijk

Fotografie cursus – Brede School

Wat gaan we doen?

Wat kan een camera eigenlijk allemaal?  Welke knopjes kun je ontdekken ? Hoe moet je scherpstellen?  Hoe kun je op een eenvoudige wijze al mooiere, betere, interessantere foto’s maken? Wat houdt kikkerperspectief in en wat betekent compositie? Al deze vragen komen aan de orde tijdens deze fotografie cursus van Linda Karels.

De uitleg houden we kort en bondig, waarbij je wordt uitgedaagd om de kennis die je al weet te delen met de groep. Na de uitleg gaan we direct aan de slag met de camera, waarbij je spelenderwijs de technieken en vaardigheden kunt uitproberen.  Maak vooral gebruik van je eigen creativiteit .

We gaan schrijven met licht in het donker, met bevriezen in de lucht en je handen voor je gezicht fotograferen, waarbij je en je handen en je gezicht ziet. Kortom veel creatieve en leuke dingen met de camera.

fotografiecursus-bredeschool

Wie is Linda Karels?

Ik ben fotograaf en woon in Alkmaar in de buurt van het AZ stadion en ben dol op natuurfotografie. Verder vind ik les geven ontzettend leuk en dat doe ik in de leeftijd van 8 t/m 80 jaar. Door mijn ervaring in het basisonderwijs weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om op een leuke, uitdagende manier les te krijgen, waarbij je ook nog iets leert.

Voor wie?

Groep 6 t/m 8. Leeftijd tussen 9 en 12 jaar. Maximaal 10 kinderen in een groep.

Wat moet ik meenemen?

Je kunt je eigen camera meenemen. Heb je zelf geen camera, geef dit dan van tevoren even door.

Hoe kan ik meedoen?

Iets voor jou? Meld je gelijk aan bij Stadskids Alkmaar.

Overzicht

  • Wat: Fotografie cursus
  • Waar: Binnen en Buiten
  • Wanneer: donderdag vanaf 23 januari 2020
  • Tijdstip: 14.30 – 15.30 uur
  • Kosten:  € 2,00
  • Leeftijd: 9-12 jaar

Welke Brede School activiteiten zijn er nog meer?

Kijk op de overzichtspagina voor nog meer leuke Brede School activiteiten.