Burgemeester Bruinooge opent Alkmaarse locatie van Gouden Dagen

Gouden Dagen vervult wensen van ouderen in Alkmaar-Noord

Senioren Wijksteunpunt ‘De Hofstaete’ start met een Gouden aanbod voor ouderen in Alkmaar-Noord. Door samenwerking met Stichting Gouden Dagen, wil De Hofstaete een extra impuls geven aan het verbeteren van het welzijnsaanbod voor alle ouderen in Alkmaar-Noord. Het Gouden Dagen team richt zich op het in vervulling laten gaan van (bijzondere) wensen van ouderen én op het organiseren van structurele ontmoetingsmomenten.

 

Officiële opening door burgemeester Bruinooge

Burgemeester Bruinooge zal de nieuwe Gouden Dagen locatie officieel openen op maandag 1 mei om 19.30 uur. Na de opening zal de voorzitter van het Gouden Comité de eerste Alkmaarse wens vastleggen en ophangen in de wensboom. Iedereen is meer dan welkom om de opening bij te wonen en mee te vieren.

 

Gouden Dagen maakt zich hard voor de kwaliteit van leven van ouderen. Beperkingen, slechte(re) gezondheid, eenzaamheid, somberheid… kwetsbaarheid neemt toe bij het ouder worden en Gouden Dagen biedt daarom onvergetelijke én sociale momenten waar ouderen nog lang van nagenieten. De Hofstaete staat dichtbij ouderen in de buurt en wil door het Gouden Dagen activiteitenprogramma op een positieve manier met meer ouderen in contact komen.

 

Wensboom

Heeft u een wens of kent u een oudere met een bijzondere wens, dan maakt u deze kenbaar door de ingevulde wenskaart op te hangen in de wensboom op Daalmeereiland 40 óf via de website www.goudendagen.nl. “De oudere zelf, vrijwilligers, vrienden, kennissen of familie kunnen de wens, groot of klein, met ons delen. Wekelijks worden er één of twee wensen uit de boom gehaald en gerealiseerd”, aldus Elles Fenijn, activiteitenbegeleider De Hofstaete. “Als er begeleiding nodig is, organiseren we dit ook”.

 

Feestelijke start

Bij De Hofstaete is een Gouden Dagen team geformeerd dat aan de slag gaat met het Gouden aanbod. Bij dit team kunt u terecht voor vragen, informatie of wenskaarten: telefonisch 072-5624521, per e-mail wsphofstaete@gmail.com, info@rietschoot.nl

 

Meedoen

Gouden Dagen is mogelijk door inzet van vrijwilligers en door (financiële) steun van mensen en bedrijven. Heeft u tijd of geld over dan kun u Gouden Dagen Alkmaar-Noord ook steunen met een bijdrage. Meer informatie over Gouden Dagen Alkmaar-Noord is te vinden op www.rietschoot.nl/gouden-dagen