DE GOUDEN LANGSPEELPLAAT

De Gouden Langspeelplaat, voorheen bekend als het Gouden Cult’Uurtje, is een muzikaal programma dat speciaal is opgezet voor senioren in De Hofstaete. Een middag per maand kunt u daar komen genieten van de grootste talenten uit de regio!

Waar: De Hofstaete
Wanneer: 1x per maand op donderdag van 14:00 – 15:30 uur
Entree: € 3,00 (inclusief gratis kopje koffie of thee)

Agenda seizoen 2019-2020 (onder voorbehoud)

 • Donderdag 23 januari 2020 – EasyTIME
  EasyTIME is een semi-akoestische band met uitgebreid repertoire zoals jazz, blues, countryrock, easy listening en Nederlandstalige luistermuziek.
 • Zondag 22 december 2019 – Alkmaar Brass Band
  Het ensemble lijkt een echte Engels brassband, maar speelt allerlei muziekgenres. De kenmerkende warme sound van de brassband wordt gemaakt door een ca. 25 muzikanten die alleen op koperblaasinstrumenten spelen. Een aantal koperblaasinstrumenten komen echter niet in de andere orkesttypen voor. Zo wordt de warmere sound van de cornet verkozen boven die van de trompet. Ook geen Franse hoorns in dit orkest, maar althoorns. De aanwezigheid van baritons is opvallend voor de sound van Alkmaar Brass. Het orkest wordt ondersteund door slagwerk.
 • Donderdag 14 november 2019 – Koor De Stamgasten
  Dit koor, onder begeleiding van accordeon, zingt herkenbare, vrolijke Nederlandstalige liedjes. Een mannenkoor met een vleugje shanty/zeemanskoor.
 • Donderdag 17 oktober 2019 – Koor Eigenwijs
  Een koor met een veelzijdig repertoire; ze zingen liederen uit diverse landen met aanstekelijke melodieën en liederen van eigen bodem.

Gratis koffie

Nog meer genieten tijdens de optredens met een gratis kopje koffie. De koffie wordt gesponsord door Albert Heijn, de Mare.

Senioren Wijksteunpunt De Hofstaete

Wijksteunpunt De Hofstaete is een toegankelijke ontmoetingsplek voor met name senioren. U kunt in De Hofstaete terecht voor een gezonde maaltijd en deelnemen aan een breed activiteitenaanbod. Senioren Wijksteunpunt De Hofstaete, Daalmeereiland 40, Daalmeer.