Duurzaam gezond thuis

Kom zaterdag 14 oktober ook naar het Slimste Huis in Alkmaar!

Op zaterdagmiddag 14 oktober bent u van 12.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom bij het publieksevenement ‘Duurzaam gezond thuis’. Op deze themadag zijn de verschillende leveranciers/partners van het Slimste Huis aanwezig met productpresentaties. Daarnaast zijn 17 andere organisaties en bedrijven aanwezig om u te enthousiasmeren over een gezonde lifestyle. Zij presenteren en demonstreren hun duurzame, gezonde diensten en producten.

Duurzaam en gezond wonen is een zaak van ons allemaal. Bij duurzaam denken we vaak aan isoleren, zonnecellen, energie besparen, gebruik van LED verlichting enzovoort. Dat er duurzame oplossingen zijn als het gaat over zelfredzaamheid, zelfstandigheid en kwaliteit van leven is een minder bekend aspect van het begrip duurzaamheid. Daarom gaat het Slimste Huis Alkmaar aandacht besteden aan deze duurzaamheid.

Niet vergrijzen, maar vergroenen!

Het Slimste Huis is er voor de promotie van alle innovaties om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Dat zijn over het algemeen technische snufjes. Denk aan EHealth. Maar gezond wonen gaat natuurlijk verder. Het heeft te maken met lifestyle, gedrag, voeding enzovoort. En ook met een gezond binnenklimaat in de woning: verse lucht, daglicht, comfort. En met groene energie. Het Slimste Huis Alkmaar is bedacht vanuit de zorg, maar gaat de komende jaren breder, duurzamer.

Duurzaam gezond thuis betekent dat je zelf actief keuzes kunt maken. Niet vergrijzen, maar vergroenen! Een groene gezonde leefstijl, een groen gezond binnenklimaat van de

woning en groene handige techniek voor slim en duurzaam wonen. Bezoek het Slimste Huis op zaterdagmiddag 14 oktober voor alle duurzame en/of gezonde oplossingen en een aantal interessante lezingen:

  • 13.00 uur      Saar aan Huis: Biedt ouderen en mantelzorgers ondersteuning
  • 13.45 uur      Alkmaar Sport: Sporten en bewegen voor een duurzaam en gezond leven
  • 14.30 uur      Jan Gunneweg: Zijn ontwerpen brengen mens en natuur dichter bij elkaar
  • 15.15 uur      Marieke Kraakman: Over (geneeskrachtige) kruiden
  • 16.00 uur      Patrick de Cock: Introductie van De Buurderij Alkmaar

U hoeft u niet aan te melden en de toegang is gratis! Het Slimste Huis bevindt zich op de Noorder Arcade 173, op Overstad in Alkmaar boven de ANWB, naast de Mediamarkt. Parkeren kan in parkeergarage Centrum Noorder Arcade aan de Kwakelkade. Zie ook www.slimstehuisalkmaar.nl