Een leven lang wind door je haar

Ambassadeurs

Zie ze gaan, onze enthousiaste dames uit De Hofstaete. Wat hebben ze een plezier gehad tijdens het ritje in de riksja van Fietsen Alle Jaren. De dames zijn al plannen aan het maken voor het volgende ritje én maken andere bewoners enthousiast. Echte ambassadeurs.

riksja-winddoordeharen-hofstaete riksja-winddoordeharen-hofstaete2

Fietsen Alle Jaren

Fietsen Alle Jaren’ is een initiatief van de Fietsersbond, bedoeld om ouderen die zelf niet (meer) kunnen fietsen het gevoel terug te geven van ‘de wind door je haar’. Samen met een andere passagier gaan ze in een riksja op stap, bijvoorbeeld langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben. Onderweg delen zij met elkaar en met de bestuurder hun herinneringen.

Uit Denemarken

De ervaring, met name in Denemarken waar het idee vandaan komt, laat zien dat deze fietstochten enorm bijdragen aan de vitaliteit van de deelnemers. Mensen die nauwelijks nog spraken, gingen dat weer doen, andere mensen die erg somber geworden waren, kwamen vrolijk terug van het fietsen. En blinde deelnemers legden aan vrijwilligers uit dat fietsen draait om het gebruik van al je zintuigen: bloemen ruiken, naar de vogels luisteren en de wind in je haar voelen.

Voor wie?

Zowel ouderen die in zorginstellingen wonen als ouderen die zelfstandig wonen kunnen zich opgeven voor een ritje in een Riksja.
Ook zin in een ritje, of weet je iemand die van wind door het haar zal genieten? Vraag een ritje aan via fietsenallejarenalkmaar@gmail.com.