Expositie Jolanda de Bruijn

In De Rietschoot bieden wij met plezier onze wanden aan voor een expositie. Momenteel hangt er prachtig werk van Jolanda de Bruijn uit Koedijk. Bij binnenkomst in De Rietschoot word je direct in een reeks kleurrijke intense schilderijen getrokken. Benieuwd naar de persoon achter de schilderijen? Wij wel en zochten Jolanda op.

dsc_7880 dsc_7881 dsc_7879

Drie schilderijen uit de expositie De Rietschoot

Bij Jolanda thuis val je met de neus in de boter qua schilderijen, je blijft rondkijken en verbazen. Jolanda is ietwat onwennig door mijn aandacht voor haar als persoon, als kunstenaar. Dus eerst koffie en daarna mag ik mee naar haar kleine atelier op zolder. De tafel vol met penselen, kwasten, allerlei kleuren verf, stapels foto’s ter inspiratie. Overal om je heen staan of hangen kleurrijke canvassen. Ik word er hebberig van.

Van tekenen, via schetsen, potloden, krijt, aquarel naar acrylverf. Begonnen met natekenen van foto’s of schilderijen. Het werk van Art des Brophy is een grote inspiratiebron, het is losgeschilderd en heeft een humoristische twist. Op de donderdagmiddag Schildersclub is Suze Gerritsen een fijne leermeester en klankbord. Jolanda vertelt enthousiast, vol passie, over hoe een schilderij is ontstaan. Hoe ze van een idee, bijvoorbeeld een plaatje op Pinterest haar eigen invulling geeft en dit verder uitwerkt op een doek. Werkelijk prachtig! Kijk maar naar onderstaande foto’s.

dsc_7599 dsc_7608 dsc_7601

Verf, penselen, palet…. schildersbenodigdheden

dsc_7597 dsc_7606 dsc_7613 dsc_7604

Divers werk, technieken, stijl

dsc_7602 dsc_7617 dsc_7610

Collage-inspiratie / voorbeelden en uitwerkingen

image image image

Geïnspireerd op het werk van Art des Brophy

Wil jij ook meer zien van het werk van Jolanda? Zij zal je enthousiast en vol passie vertellen over haar inspiratie, plezier in schilderen, de mogelijkheden van het werken met sneldrogende acrylverf, het verschil in kleur en manier van werken met acrylverf ten opzichte van olieverf, technieken en nog veel meer. Kom dan komende zondag 20 november van 10:00 – 16:00 uur naar de WinterKunstMarkt in De Rietschoot. Neem ook gerust een kijkje op haar Instagram jolanda_de_bruijn71

Behalve de kleurrijke schilderijen van Jolanda is er nog veel meer prachtig werk te bewonderen, zoals keramiek, collages, schilderijen, pastels, beelden, sieraden. Twaalf lokale kunstenaars zijn aanwezig op de sfeervolle kunstmarkt, bijeengebracht door Maarten Boerebach. Zij vertellen u graag over hun passie!

Informatie WinterKunstMarkt