Zo normaal en zelfstandig als het kan, volwaardig meedoen aan activiteiten in de wijk. De Rietschoot staat voor meedoen aan de samenleving voor ‘alle’ wijkbewoners met én zonder beperking. Activiteiten worden bereikbaar door te kijken naar de mogelijkheden, talenten en wensen van alle wijkbewoners met als doel de bevordering en verbetering van de maatschappelijke integratie en participatie.

De Rietschoot is er voor iedereen!

G-Disco

G-Disco, Disco voor mensen met én zonder beperking

Muziek, dansen, vrienden en gezelligheid. DJ Snow verzorgt 10x per jaar op de laatste zaterdag van de maand een spetterende discoshow van 19:00 tot 23:00 uur in De Rietschoot.Kom lekker mee dansen en swingen op je favoriete nummer. Vanaf 19.00 uur begint DJ Snow te draaien met allemaal grootste hits en kunnen jullie gezellig gaan karaoke zingen. Om 23:00 uur stopt de muziek en gaan wij allen richting ons huis.

Wie is DJ Snow?
DJ Snow (echte naam Thorsten Hopman) komt uit Alkmaar. Vanaf zijn 16eheeft hij als professionele DJ een groot deel van de wereld gezien. Hij draaide op Ibiza, in Florida, Miami, Polen en natuurlijk Nederland en stond als DJ op de grote festivals Mysteryland en Innercity.

De laatste jaren heeft Thorsten het draaien ingewisseld voor het produceren van radiopodcasts voor radiostations in Nederland en Amerika. Speciaal voor De Rietschoot kruipt hij terug in de rol van DJ Snow op de maandelijkse disco.

DJ Snow: “Ik werd gevraagd om de disco te voorzien van leuke muziek en Karaoke. De bezoekers zijn erg leuk om mee te werken, je krijgt zoveel liefde terug. Het is een genot om te zien hoe discogangers losgaan op de muziek die je draait, dat geeft een topgevoel. De sfeer in De Rietschoot is erg prettig, wij en de bezoekers hebben het vreselijk naar ons zin. Tot de volgende disco, dan gaan wij er een leuk feestje van maken!”
‘Binnenkomen met een glimlach, swingend weggaan’

Eerstvolgende disco

Zodra het programma voor het nieuwe seizoen gereed is, zullen wij dit hier publiceren.

Bereikbaarheid

De Rietschoot is zeer rolstoeltoegankelijk en goed te bereiken met auto en openbaar vervoer. Connexxion lijn 2, 3 en 4 hebben hun eindbestemming op loopafstand aan de achterkant van De Rietschoot, naast een groot gratis parkeerterrein. Ben jij ook zo’n discoganger, kom dan eens langs op zaterdagavond!

Informatie

 • Waar: De Rietschoot, Saskerstraat 22, Koedijk
 • Wanneer: Laatste zaterdag van de maand
 • Tijd: 19:00 – 23:00 uur
 • Kosten: € 2,50. Begeleiders hebben gratis toegang
 • Informatie: via De Rietschoot, 072 – 561 55 95
 • Contactpersoon: Frank Smit
 • E-mail: info@rietschoot.nl

Diverse thema’s Disco

CARNAVAL Disco: In februari vieren wij met alle discogangers Carnaval. Carnaval wordt overal in de wereld gevierd. Carnavalsvierders vieren het niet alleen aan de hand van grappige thema’s en leuzen die ieder jaar veranderen, maar hebben zelf ze ook de meest hilarische en leuke spreuken op hun carnavalswagens, outfits, spandoeken en shirts. Kom in je mooiste carnavalskostuum naar de disco, neem je vriend of vriendin mee, en ga in polonaise naar huis.

PAAS Disco: Rond de Paasdagen vieren wij met alle discogangers Pasen. Kom als paashaas of in het geel naar de disco, neem je vriend of vriendin mee, dan maken wij er een heel gezellig feestje van.

ORANJE Disco: In april vieren wij met alle discogangers de verjaardag van onze Koning. Kom als koning, koningin of in het oranje naar de disco, neem je vriend of vriendin mee, dan maken wij er een heel gezellig feestje van.

TROPICAL Disco: Einde seizoen maken wij er een tropische zomeravond van. We gaan volledig in (zomer) stijl met een zinderend optreden van DJ Snow & Co! Kom jij in je bontgekleurde Hawaï-shirt of met vrolijke bloemenketting?Disco voor mensen met én zonder beperking

GOED/FOUT Disco: Na weken heerlijke vakantie kun je weer helemaal los tijdens de disco. Heb je zin om jezelf lekker verkleden, trek dan je al foute kleding uit je kast en kom gezellig bij ons dansen en sjansen. DJ Snow & Co heeft afgelopen zomer heerlijk kunnen uitrusten en alle nieuwe hits gekregen voor een geweldig fout feest.

HALLOWEEN Disco: In oktober mogen alle feestgangers lekker griezelen tijdens de disco. Samen met DJ Snow & Co gaan wij geweldige griezelige deuntje draaien zodat de voetjes van de vloer kunnen. Alle monsters, griezels en andere enge figuren zijn van harte welkom om samen met ons een geweldig griezelfeest te maken. Om 23:00 uur stopt het griezelen en gaan wij allen richting ons spookkasteel.

PIETEN Disco: In november komen de feestpieten een geweldig feestje maken. Kom meezingen met alle Sinterklaasliedjes. Het is ook natuurlijk om lekker mee te dansen en te swingen op je favoriete nummer. Trek je beste pietenpak of Sinterklaaspak aan en kom gezellig bij ons swingen.

GALA Disco: Het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar starten met een geweldige Gala Glitter Party. Trek je mooiste galajurk, pak of glitter outfit aan en kom oud/nieuwjaar groots vieren. Voetjes van de vloer, kom lekker meedansen en ga wij knallend het nieuwe jaar in.

IOB Gym- en Spelavond

IOB: Gym- en Spelavond

B&A Individuele Ondersteunende Begeleiding (IOB) is opgericht om ondersteunende begeleiding te geven aan kinderen en volwassenen met een beperking.

Op maandagavond heeft IOB, buiten de PGB-betaling om, een gym- en spelavond voor mensen met een verstandelijke beperking opgezet. Hier kunnen de deelnemers op een laag intensief niveau gymen en vervolgens leuke gezelschapsspellen spelen. Je krijgt goede ondersteuning en begeleiding bij het uitvoeren van de bewegingen. De begeleiders helpen je graag bij de spellen. Na de training is er altijd gelegenheid om gezellig samen even een drankje te nuttigen en af te sluiten.

Bereikbaarheid

De Rietschoot is zeer rolstoeltoegankelijk en goed te bereiken met auto en openbaar vervoer. Connexxion lijn 2, 3 en 4 hebben hun eindbestemming op loopafstand aan de achterkant van De Rietschoot, naast een groot gratis parkeerterrein.

Informatie

 • Waar: De Rietschoot, Saskerstraat 22, Koedijk
 • Wanneer: Elke maandag van 19:00 tot 20:00 uur
 • Kosten: € 7,50 per avond
 • Contactpersoon: Bart Terkoolt
 • Telefoon: 06 – 43 67 69 09
 • E-mail: info@iob.nu
 • Website: www.iob.nu

G-Handbal SV Koedijk

G-Handbal SV Koedijk

Informatie

 • Waar: De Rietschoot, Saskerstraat 22, Koedijk
 • Wanneer: Elke donderdag van 19:30 tot 20:30 uur
 • Contactpersoon: Martin Fellensiek
 • Telefoon: 06 – 28 23 05 06
 • E-mail: voorzitter.gsport@svkoedijk.nl
 • Website: svkoedijk.nl