Gezellige kerstmarkt in Koedijk

Ook zo’n zin in Kerst? Kom zaterdag 16 december naar de gezellige Kerstmarkt in De Rietschoot. Daar kunt u vanalles vinden om de donkere wintermaanden op te fleuren en het in huis gezellig te maken in een prachtige Kerstsfeer. Ondertussen kunt u genieten van sfeervolle muziek en entertainment. Vele stands vol woonaccessoires, kerstdecoraties, antiek glaswerk, speciale zeepjes, sieraden, heerlijke stroopwafels, poffertjes, en vele andere kraampjes. Kom gezellig langs om wat te eten bij de verschillende foodtrucks/kraampjes of voor een heerlijke kop warme chocolademelk, neem een kijkje bij onze levende Kerststal of schuif aan bij de workshop Kerststukjes maken en neem direct uw eigen creatie mee naar huis!

Indoor IJsbaan

 • Een dagje sneeuw en de pret is over? Echt niet, kom zaterdag naar De Rietschoot. In de sportzaal ligt een indoor ijsbaan waar je heerlijk kunt schaatsen en zwieren. Heb je geen schaatsen? Geen probleem, die hebben wij wel voor je. De ijspret is mede mogelijk door IJsclub Koedijk.
  TIP: neem na het schaatsen een lekkere warme chocolademelk met slagroom of glüwein

Levende Kerststal

 • Een Kerstmarkt is geen echte kerstmarkt zonder een mooie Kerststal. Wij krijgen drie lieve, mooie aaibare schapen van Kinderboerderij Jong Leven uit Sint Pancras voor onze levende kerststal.

Eten en drinken

 • Laat die vette hap staan en kom proeven bij Proev op de Kerstmarkt Koedijk. Laat je verrassen door een eerlijke, plantaardige en biologische maaltijd. En vooral: laat het je smaken!
 • En dit vinden wij zo leuk, onze buur- Buurthuis ‘t Ambacht komt langs met hun sociale eetcafé & overheerlijke bami, saté en kroepoek. Samen is sterker en gezelliger en maakt een betere buurt!
 • Op onze Kerstmarkt, kom langs! Bij Resto VanHarte Alkmaar is iedereen welkom. Voor een lekkere, verse en betaalbare maaltijd, of voor een gezellig gesprek. Resto VanHarte is hét recept voor een betere buurt!
 • Je hoeft niet naar huis om te eten, dat doe je gewoon bij de foodtruck op de Kerstmarkt Koedijk. Neem een overheerlijke vers gemaakte pasta of pizza van Pastafast.
 • Koud? Natuurlijk is Dijkijs koud én overheerlijk. Kom dat zalige biologische schepijs proeven op onze kerstmarkt!
 • Keekz verkoopt lekkere kerstcupcakes. Per verkochte cupcake doneert Keekz € 1,00 aan Right To Try For Vincent.

Workshops

 • Is jouw kerstboom al versierd en weet je niet wat je moet doen? Kom naar de Kerstmarkt Koedijk. Moodsisters van Aamazing verzorgen een workshop Wafels of Donuts Versieren voor kinderen.
 • Wil jij een mooi kerststukje maken voor thuis? Kom dan naar de workshop Kerststukje maken op de Kerstmarkt Koedijk. Maak onder begeleiding van Bloembinderijjaapschipper stap voor stap een pracht exemplaar.
  In de online voorverkoop, via onze nieuwe Webshop De Rietschoot, kost de workshop € 10 en is te betalen via iDeal. Kaartverkoop aan de zaal gebeurt op de dag zelf, als er nog kaarten beschikbaar zijn, en kosten dan € 12,50. Wees er snel bij want de inschrijvingen gaan snel en vol = vol!

Muziek

De Alkmaarse singer-songwriter Albèr Steneker is één van de artiesten die de Kerstmarkt zal opluisteren met zijn uitgebreide repertoire van muziek uit de afgelopen decennia. Hij speelt muziek van de mensen die hem inspireren.

Graag hopen we jullie te verwelkomen op onze sfeervolle Kerstmarkt!

Locatie: De Rietschoot
Wanneer: Zaterdag 16 december
Tijd: 13:00 – 22:00 uur
Toegang: gratis voor bezoekers