GONDELVAART KOEDIJK

Hoe is de Gondelvaart ontstaan? Toen de toenmalige VVV begin jaren zestig een dagje uit gingen naar de Gondelvaart in Giethoorn, is het idee geboren om dit ook in Koedijk te organiseren met de akkerschuiten van de tuinders en veehouders. Zo is op 27 juli 1963 met 20 deelnemers de 1e Koedijker Gondelvaart op het Noord-Hollands Kanaal gehouden. Op dit initiatief wordt nu nog steeds voortgebouwd door de Gondelvaartvereniging Koedijk.

De oorspronkelijke akkerschuiten zijn na de ruilverkaveling door dekschuiten vervangen. Groepen bewoners bouwen dekschuiten op met fraaie taferelen, die in het schemeravondlicht als een sprookje aan het bezoekende publiek voorbijvaren, hetgeen tot romantische effecten leidt. Het geheel wordt ondersteund door livemuziek op verschillende gondels.

De Gondelvaartvereniging is er voor iedereen en organiseert festiviteiten in de feesttent voor jong en oud. Gondelvaartbouwers en de organisatie zijn een afspiegeling van de maatschappij. Bij de Gondelvaart zijn veel vrijwilligers betrokken. Sommige zijn alleen tijdens het evenement actief en anderen zijn het hele jaar bezig met de organisatie van dit grote evenement.

Heb je zin om te helpen? Gondelvaart Koedijk zoekt nog actieve vrijwilligers die willen helpen bij de techniek, botenbouw, PR en iemand die een mooie film wil maken voor dit unieke evenement.

Wanneer:   Zaterdag 20 augustus 2016
Info:            (na 17:00 uur) 06 – 27 24 47 25
E-mail:        contact@gondelvaartkoedijk.nl
Internet:      gondelvaartkoedijk.nl