Voetjes van de vloer bij Gouden Cult’Uurtje

Belang van muziek voor ouderen

Het is regelmatig in het nieuws en zijn er diverse wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan: het belang van muziek voor ouderen, maar ook voor mensen met dementie. In ons senioren wijksteunpunt De Hofstaete speelt muziek een belangrijke rol. Voor veel mensen is muziek belangrijk. Er is gebleken dat muziek plekken in de hersenen aanspreekt en activeert. Muziek stimuleert herinneringen en raakt en ontspant mensen.

Gouden Cult’Uurtje

Gouden Cult’Uurtje is ons maandelijks Gouden Dagen muziekprogramma. Dankzij onze trouwe sponsor Albert Heijn de Mare kunnen wij iedereen een heerlijk gratis kopje (gouden) koffie aanbieden. Entree: € 3,00.

EasyTime

Donderdag 14 februari trad de nieuwe formatie EasyTime op tijdens ons Gouden Cult’Uurtje in De Hofstaete. Wat een heerlijk optreden! Er werd geluisterd, vol passie meegezongen én de voetjes gingen van de vloer.

Benieuwd? Bekijk deze video’s eens:

Schlagerkoor uit Schagen

Het volgende Gouden Cult’Uurtje is donderdag 14 maart van 14.00 – 15.30 uur met een feestelijk koor. Het Schlagerkoor (uit Schagen) zingt Duitstalige nummers uit de jaren 60/70. Een lust voor het oog en oor met liedjes van Duitse afkomst van Jurgen Marcus, Heino, Conny Francis, Conny Froeboess en vele anderen.

Senioren zangkoor de Laatbloeiers

Om de week zingen vele ouderen vol passie en plezier met het senioren zangkoor De Laatbloeiers. Het zangkoor wordt begeleid door de enthousiaste Tanja Bak. Het zingen van liedjes uit ‘de goede, oude tijd’ en evergreens leidt tot blijheid, ontspanning en zorgeloosheid.

Ook zin om lekker mee te zingen? Dat kan op 1x per twee weken de maandagochtend van 14.00 – 16.00 uur. Kosten: € 3,75 (incl. koffie of thee).

Terug naar toen (tips)

Veel ouderen hebben ook baat bij het luisteren naar muziek. Het is natuurlijk altijd leuk en gezellig om samen van muziek te genieten, maar vooral bij mensen met Alzheimer kan het beleven van muziek heel erg belangrijk zijn. Soms herkennen ze familieleden niet meer, maar samen oude liedjes zingen gaat nog altijd heel goed. Met het zingen van die liedjes leeft iemand dan helemaal op.

Radio Remember is een online muziekdienst die van ’s ochtends tot ’s avonds muziek draait voor ouderen met dementie. Denk aan een muzikaal programma van net na WOII tot het midden van de jaren ’70. Ze hebben de rol van muziek uitgebreid onderzocht en een programmering samengesteld aangepast aan het ritme van een doorsnee dag. Lekker relaxt in de ochtend en de grootste hits voor bij de koffietijd. Maar ook live muziek zoals ze met Gouwe Ouwe van Stichting de Tijdmachine brengen, werkt ontzettend goed. Zij richten zich specifiek op de sixties bij hun muzikale reizen. Meezingen is verplicht!