Westfriese trouba’boer’ Kees Kaas

Gouden Cult’Uurtje: Westfriese trouba’boer’ Kees Kaas

Afgelopen donderdag een prachtig intiem huiskamerconcert tijdens het Gouden Cult’Uurtje. De bezoekers genoten ontspannen van de luisterliedjes van Kees Kaas. Liedjes die raakten en ontroerden.

Wie Alkmaar zegt, denkt aan kaas
en wie kaas zegt denkt aan Alkmaar.

Benieuwd naar deze middag? Bekijk dan het fotoverslag.

Samen met…

Het Koedijks Cult’Uurtje is al jaren een begrip in Koedijk. Het team achter het succesvolle Cult’Uurtje heeft speciaal voor De Hofstaete een seniorenprogramma opgezet: Gouden Cult’Uurtje. Een middag per maand een gezellig en muzikaal programma voor senioren in De Hofstaete. Tijdens het Gouden Cult’Uurtje wordt gratis gouden koffie geschonken dankzij Albert Heijn de Mare.

Wie is Kees Kaas?

Kees Kaas schrijft, zingt en speelt liedjes over stad en land, over het leven en …. over kaas natuurlijk! Geboren in wat oorspronkelijk de kaasmakerij was van een Noord-Hollandse stolpboerderij gaat Kees gepekeld door het leven. Als trouba’boer’ zingt Kees in het raam van zijn slaapkamertje al in zijn jonge jaren liedjes voor de koeien en de schapen op zijn geboortegrond, de polder net onder Alkmaar. In latere jaren speelt Kees in muziek- en cabaretgroepen als Y-Y end dhe Clutsers, Tou Bèrestok en Alkmaars Ontzettend.

Vanaf 2006 zingt hij samen met het Alkmaarse Kaasdragersgilde liederen bij speciale gelegenheden, zoals de huldiging van AZ als landskampioen op het Noord-Hollands Kanaal in 2009 en bij de ontvangst van Koningin Beatrix in Alkmaar op 8 oktober 2011. Verder toerde Kees met de groep Foursome langs kleine kerkjes in Noord-Holland met een programma vol Ierse folkmuziek en Nederlandstalige luisterliedjes. ‘Oigen’ Westfries repertoire zingt Kees graag met de Westfriese Deurloupers, een cultuurclubje dat geniet van ‘van alles en nog wat’ op en binnen de Westfriese Omringdijk. De afgelopen tijd gaat hij ook regelmatig los met de poprockformatie CrossRoads. In het dagelijks leven is Kees communicatieadviseur.

(bron: https://www.facebook.com/KeesKaas072/)

Waar en wanneer de volgende keer?

Gerard Borst zingt, naast eigen werk, bekende liedjes uit jaren ’60 tot vandaag. hij begeleidt zichzelf op gitaar. Muziek in zijn meest pure vorm: een zanger en een gitaar.

Wie: Gerard Borst
Waar: De Hofstaete
Wanneer: Donderdag 9 november van 14:00 – 15:30 uur
Entree: € 3,00 inclusief gratis koffie