Gouden Dagen Alkmaar-Noord geopend door burgemeester Bruinooge

Vraag aan een oudere wat hij of zij liever wil: een opgemaakt bed of een half uurtje aandacht? Het overgrote deel kiest voor het laatste! Gouden Dagen geeft aandacht en vervult wensen van ouderen in Alkmaar-Noord.

Maandag 1 mei heeft burgemeester Bruinooge de nieuwe Gouden Dagen locatie in het Senioren Wijksteunpunt De Hofstaete officieel geopend. Zijn betrokken, persoonlijke speech heeft veel indruk gemaakt op de aanwezigen. Na de opening heeft hij alle tijd genomen om bij oudere (wijk)bewoners aan te schuiven en een praatje te maken of mee op de foto te gaan. Hiermee heeft hij voor velen een onvergetelijke avond gezorgd waar zij nog lang op terug kunnen kijken en zullen koesteren. Ook het in verschiet liggende ‘koffie drinken bij de burgemeester’ viel in zeer goede aarde.

Het is officieel: Senioren Wijksteunpunt De Hofstaete is een Gouden Dagen Locatie

De eerste ingezonden wens was van mevrouw Poelstra. Zij zou zo graag het nieuwe strand tussen Camperduin en Petten willen bekijken omdat zij gehoord heeft dat dit zo prachtig is geworden. Een wens die Gouden Dagen Alkmaar-Noord uiteraard gaat vervullen. Voor ons een kleine moeite, voor mevrouw Poelstra hopelijk een onvergetelijke stranddag.


Mevrouw Poelstra vertelt haar wens aan burgemeester Bruinooge

Veel gasten waren in glanzend goud gekleed en dat moest worden beloond. Mevrouw Ruyper, 93 jaar, kreeg uit handen van burgemeester Bruinooge de 1e prijs voor mooiste gouden outfit. Een ware krasse golden girl, want mevrouw Ruyper maakte later nog lang de dansvloer onveilig. Het was een prachtige avond in De Hofstaete. En burgemeester Bruinooge, ú gaf gisteren net dat extra gouden randje!


De 3e Gouden Outfit prijs voor de heer Keeman

De 2e Gouden Outfit prijs voor mevrouw Otten

De 1e Gouden Outfit prijs voor Golden Girl mevrouw Ruyper

Gouden Dagen Alkmaar-Noord

Senioren Wijksteunpunt ‘De Hofstaete’ is gestart met een Gouden aanbod voor ouderen in Alkmaar-Noord. Door samenwerking met Stichting Gouden Dagen, wil De Hofstaete een extra impuls geven aan het verbeteren van het welzijnsaanbod voor alle ouderen in Alkmaar-Noord. Het Gouden Dagen team richt zich op het in vervulling laten gaan van (bijzondere) wensen van ouderen én op het organiseren van structurele ontmoetingsmomenten.

Gouden Dagen staat voor onvergetelijke momenten

Gouden Dagen maakt zich hard voor de kwaliteit van leven van ouderen. Beperkingen, slechte(re) gezondheid, eenzaamheid, somberheid… kwetsbaarheid neemt toe bij het ouder worden en Gouden Dagen biedt daarom onvergetelijke én sociale momenten waar ouderen nog lang van nagenieten. De Hofstaete staat dichtbij ouderen in de buurt en wil door het Gouden Dagen activiteitenprogramma op een positieve manier met meer ouderen in contact komen.

Wensboom

Heeft u een wens of kent u een oudere met een bijzondere wens, dan maakt u deze kenbaar door de ingevulde wenskaart op te hangen in de wensboom op Daalmeereiland 40 óf via de website www.goudendagen.nl. “De oudere zelf, vrijwilligers, vrienden, kennissen of familie kunnen de wens, groot of klein, met ons delen. Wekelijks worden er één of twee wensen uit de boom gehaald en gerealiseerd”, aldus Elles Fenijn, activiteitenbegeleider De Hofstaete. “Als er begeleiding nodig is, organiseren we dit ook”.

Gouden Team Alkmaar-Noord

Bij De Hofstaete is een Gouden Dagen team geformeerd dat aan de slag gaat met het Gouden aanbod. Bij dit team kunt u terecht voor vragen, informatie of wenskaarten: telefonisch 072-5624521, of per e-mail info@rietschoot.nl

Meedoen

Gouden Dagen is mogelijk door inzet van vrijwilligers en door (financiële) steun van mensen en bedrijven. Heeft u tijd of geld over dan kun u Gouden Dagen Alkmaar-Noord ook steunen met een bijdrage. Meer informatie over Gouden Dagen Alkmaar-Noord is te vinden op www.rietschoot.nl/gouden-dagen