Helden van Alkmaar/Koedijk

Huldiging

Geen onheil op ‘Vrijdag de Dertiende’ voor ‘onze’ Marga Riekwel en Cees Mazereeuw, maar een huldiging met onderscheiding voor hun tomeloze inzet als vrijwilliger. Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (VCRA) reikt jaarlijks medailles en certificaten uit aan de Helden van Alkmaar. Vijftig vrijwilligers kregen dit jaar de onderscheiding.

Marga en Cees worden gefeliciteerd door Wietze Jan Ramaker namens Bestuur De Rietschoot
Foto: Hans Petit
helden-van-alkmaar-foto-door-rob-glas-held-marga-riekwel

Uitreiking aan Marga door Wethouder Marcel van Zon
Foto: Rob Glas

foto-rob-glas-helden-van-alkmaar-cees-mazereeuw

Uitreiking aan Cees door Wethouder Marcel van Zon
Foto: Rob Glas

Helden van Alkmaar

Vanaf 2012 organiseert VCRA ‘Helden van Alkmaar’ om de waardering voor vrijwilligers tot uiting te brengen. Ongeveer de helft van de inwoners van Alkmaar boven de 15 jaar zet zich minimaal enkele uren per jaar in als vrijwilliger voor bijvoorbeeld activiteiten in hun wijk, de plaatselijke cultuur, een sportvereniging, een zorg- of welzijnsinstelling of voor iemand, die een beetje extra hulp kan gebruiken.

Veel activiteiten kunnen niet (blijven) bestaan zonder hun inzet. Natuurlijk zijn alle vrijwilligers helden! En dat zijn er in Alkmaar vele duizenden. Deze vrijwilligers doen vaak bijna onzichtbaar hun werk. Door jaarlijks een aantal van deze Helden in het zonnetje te zetten, geven we de vrijwilligers in Alkmaar een gezicht. De onderscheiding is een tastbaar bewijs van de waardering voor deze vrijwilligers.

Gastheer

De feestelijke bijeenkomst vond dit jaar plaats in onze De Rietschoot in Koedijk. De Helden en hun gasten werden ontvangen met koffie/thee en een speciaal voor de gelegenheid gemaakte gebakje.

Aan het begin van de officiële ceremonie werden de Helden toegesproken door wethouder Marcel van Zon. Namens de gemeente Alkmaar bedankte hij de vrijwilligers voor hun grote inzet. Hierna werden de aanwezige Helden stuk voor stuk het toneel opgeroepen, waar Ruud Herder, directeur van VCRA, vertelde waarom juist deze Held vandaag de onderscheiding uitgereikt kreeg door de wethouder. Elke Held kreeg naast de medaille ook een certificaat met deze persoonlijke motivatie en een mooie pennenset.

Na afloop van de uitreiking kon er nog samen genoten worden van een drankje, heerlijke hapjes en muziek door de Alkmaarse singer songwriter Sterre Weldring.