Creatief met ‘afval’, zo gemakkelijk

Recycle, upcycle, hergebruik, afval scheiden. Bij De Rietschoot/De Hofstaete helpen wij graag een (klein) handje mee aan het verminderen van de nationale afvalberg. 

Hergebruik

Kerstbomen en restanten kerststukjes

Na de kerstmarkt in De Rietschoot waren nog veel materialen over die nog prima gebruikt konden worden zoals de decoraties en restanten van Bloembinderij Jaap Schipper

De kleine kerstboompjes zijn uitgedeeld aan senioren bij De Hofstaete en van restanten een mini workshop kerststukjes gegeven. Een deel van de overgebleven grote kerstbomen zijn geschonken aan minderbedeelden, een deel aan HAL 25 voor aankleding Zalige Kerstvlucht 2018.

Plafonnières

Woningbouwvereniging Woonwaard heeft in De Hofstaete alle lampen in de gangen vervangen door energiezuinige LED-lampen. Onderdelen van de oude plafonnières hebben wij gepimpt tot nieuwe raamdecoraties in kerstsfeer.

Afval scheiden

Papier en kroonkurken

Natuurlijk zamelen wij in De Rietschoot papier in voor Obs De Zandloper Koedijk. De Hofstaete heeft een eigen papier- en PMD container. Alleen de kroonkurken houden wij daar apart voor Bultersmekke Assistancedogs (opleiden van assistentiehonden voor volwassen en kinderen met fysieke beperkingen, epilepsie, autisme, PTSS, etc). Papier en kroonkurken inzamelen levert op deze manier geld op.

Glasbak

Bij De Hofstaete is op (rollator)afstand geen glascontainer en belandt deze kostbare grondstof vaak bij restafval. Wij hebben in het pand een glasbakje neergezet en brengen het regelmatig naar de container.

Doe mee

Maar minder afval produceren is goed voor het milieu, nog beter dan afval recyclen. Je bespaart zo grondstoffen en energie.
Voor tips, check Milieu Centraal.

Creatief met ‘afval’, het is zo gemakkelijk!