Het Alkmaars Straatorkest viert 40 jarig Jubileum

Het Alkmaars Straatorkest, al 40 jaar onderweg

Alkmaars Straatorkest – “Het ASO viert Oud en Nieuw”  2018 is voor het ASO een gedenkwaardig jaar. Het is precies 40 jaar geleden dat het Alkmaars Straatorkest werd opgericht. Op zaterdag 29 september gaan we dat vieren op de boerderij van Jos in Oterleek met oud-leden (voor zover we die nog kunnen vinden), vrienden en een aantal andere koren.

Oud en nieuw materiaal

Maar voor het zover is hebben we natuurlijk ons traditionele jaarprogramma op zaterdag 12 mei in de Rietschoot. We hebben ook weer veel nieuws geschreven over wat ons nu bezighoudt. Dat “nieuwe”, maar ook deels “oude” werk laten we voor de pauze horen. We blijven daarbij niet op de grond maar gaan ook verticaal omhoog, verlaten af en toe ons verdeelde landje, zelfs onze aardbol en ook onze groenten willen de lucht in….

Een reis door de tijd

We volgen daarbij een groepje reizigers op weg naar hun bestemming, waar dat ook mag zijn. Waar het deze avond echter vooral om draait is de keuzes die we moeten maken en de dilemma’s waar we voor staan. Na de pauze blikken we terug naar het begin in 1978 en gaan dan in sprongen van 5 jaar door de ASO tijd heen. Dat levert een mooi tijdsbeeld van wat er allemaal om

ons heen gebeurde. Van de start met het protest tegen de Chileense dictator Pinochet, langs de kernwapenwedloop en de apartheid in Zuid Afrika steeds dichter toe naar onze samenleving nu. Het nog altijd springlevende ASO wenst u een mooie, nostalgische avond!