Het Schlagerkoor uit Schagen. Lol en kwaliteit tijdens het Gouden Cult’Uurtje!

Het Schlagerkoor uit Schagen

Gouden Dagen Alkmaar-Noord presenteert Het Schlagerkoor uit Schagen. Het belooft donderdagmiddag 14 maart van 14.00-15.30 uur een groot muzikaal feest te worden in De Hofstaete, Daalmeer. Entree € 3. Dankzij Albert Heijn de Mare een gratis Gouden Koffie voor iedere bezoeker.

Henk Bakker houdt van muziek met een knipoog, wil dit soort muziek per se niet té serieus nemen: “Koren zijn sowieso een heel sociaal en gezellig gebeuren. En een Duits koor, dat is lachen natuurlijk! In die ontspanning kun je de muziek vervolgens professioneel en serieus aanpakken, twee- driestemmig, hoor.

Het gaat om lol én kwaliteit.” Verkleedpartijen – die Lederhosen lijkt hier onvermijdelijk – en enthousiasme voor die jaren 60/70-bloeitijd, dat zijn belangrijke ingrediënten voor het koor. Henk: “Optredende koren trekken al vaak de aandacht van de Duitse toerist, gewoon omdat veel repertoire uit Duitsland komt. Luister maar naar Hazes, De Nijs, Grönloh.

Nummers als Het was zomer, Brandend zand, Paradiso… allemaal van Duitse afkomst. En kijk naar het heden, Jan Smit en Frans Bauer hebben veel succes in Duitsland en nemen ook weer nummers mee.”

Het Schlagerkoor uit Schagen zingt Duitstalige nummers uit de jaren 60/70. Een lust voor het oog en oor. Dit Gouden feestje wordt mede georganiseerd door Henk Bakker en Frits Kaaij