Protocol locatie de Hofstaete (december 2020) klik hier

Senioren Wijksteunpunt De Hofstaete

Vanaf 1 januari 2017 heeft De Rietschoot de activiteiten die in De Hofstaete plaatsvinden overgenomen van de Stichting Alkcare. Wijksteunpunt De Hofstaete is een toegankelijke ontmoetingsplek voor met name senioren. Zij kunnen in De Hofstaete terecht voor een gezonde maaltijd en kunnen deelnemen aan een breed activiteitenaanbod. De Hofstaete heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Niet alleen voor de bewoners van het complex De Hofstaete, maar ook voor alle oudere wijkbewoners in Daalmeer en Koedijk.

Openingstijden

De Hofstaete is dagelijks, op werkdagen, geopend van 08:30 tot 17:00 uur.

Indien noodzakelijk of wenselijk kunnen afwijkende openingstijden worden aangehouden. Houd de posters op het informatiebord in de recreatiezaal in de gaten of kijk in de agenda voor nieuwe losse activiteiten, lezingen, bijeenkomsten.

Zomersluiting

In de maanden juli en augustus hebben wij zomersluiting. Tijdens de zomersluiting zijn er geen vaste activiteiten en worden alleen maaltijden geserveerd op maandag, woensdag en vrijdag.

Activiteitenaanbod

In De Hofstaete kunnen inwoners en wijkbewoners elkaar ontmoeten bij een gevarieerd vast activiteitenprogramma. Er vinden activiteiten plaats zoals koersbal, klaverjassen, bingo, biljarten, spelavond, muziekmiddagen, zangkoor, bewegen voor ouderen, filmmiddag en rommelmarkten. De activiteiten worden aangepast aan de sfeer van het seizoen, zoals sinterklaasavond, kerstviering, oudejaarsviering en paasbrunch. Wij proberen om twee keer per jaar een activiteitenboekje uit te geven met het complete overzicht.

Bijzondere of eenmalige activiteiten die plaats vinden, worden gepubliceerd in de Wijkkrant Alkmaar-Noord, in de Coedijcker Ban en via losse posters op de informatieborden en schuifdeuren.

Warme maaltijdvoorziening

In De Hofstaete is er op alle doordeweekse dagen een warme maaltijdvoorziening. Voor € 8,00 per maaltijd wordt een gezond driegangenmenu aangeboden. De maaltijden worden door een professioneel keukenteam bereid in zorgcentrum ‘t Rekerheem. Betaling is uitsluitend via automatische incasso door De Rietschoot.

Zaalverhuur

De recreatiezaal wordt regelmatig verhuurd voor activiteiten aan derden, zoals de Zonnebloem, Starlet. Het is ook mogelijk een kleine zaal te huren. Deze kleine zaal wordt veel gebruikt voor verschillende sportlessen als gym of yoga. Ook voor bewoners van De Hofstaete en/of wijkbewoners is het mogelijk om een zaal te huren bijvoorbeeld het vieren van een feest of verjaardag.

Geïnteresseerd? Neem voor de mogelijkheden of reserveringen contact op met De Rietschoot: 072 – 561 55 95 of via e-mail: info@rietschoot.nl

Bereikbaarheid

De Hofstaete heeft voldoende parkeergelegenheid voor de deur en is goed bereikbaar met auto en/of fiets. Connexxion lijn 2 heeft een halte voor de deur. Alle bussen op deze lijn zijn toegankelijk voor reizigers met rolstoel, rollator of kinderwagen. In de entree van de recreatiezaal en onder de trap staan rollators en een rolstoel voor algemeen gebruik. Deze  kunt u in en om de zaal gebruiken.

Contact

  • Senioren Wijksteunpunt De Hofstaete
    Daalmeereiland 40
    1827 KX Alkmaar
  • Telefoon: 072 – 562 45 21
  • E-mail: swpdehofstaete@gmail.com