Hortus Alkmaar steunt bloemenbenefiet

hortus

Bloemen voor Bloemen

Hoera, op onze benefietavond zal ook Hortus Alkmaar aanwezig zijn en zal o.a. bloemzaden verkopen uit eigen botanische tuin. Dus als je nú een zadenmix koopt en zaait, heb je straks prachtige bloemen in de wijk én je steunt de bloemen-benefietactie maar ook nog eens onze eigen Alkmaarse Hortus. Dat is gewoon driedubbeldikke blijheid.

Wat is Hortus Alkmaar?

Hortus Alkmaar is een botanische tuin, gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden. De tuin is in 1981 aangelegd als productietuin voor de ontwikkeling van natuurlijke geneesmiddelen voor VSM. In de loop der jaren is de tuin uitgebreid tot de huidige oppervlakte van 2 hectare. Hortus Alkmaar is uniek door de verscheidenheid aan soorten en oorspronkelijke rassen. De tuin heeft sinds 1997 het EKO-keurmerk van Skal.

De kruidentuin is in de loop der jaren volwassen geworden. Hortus Alkmaar onderscheidt zich van andere botanische tuinen door de verscheidenheid aan soorten en door de aandacht voor de natuurlijke samenhang, die past bij een ecologische omgeving.  De tuin is ontwikkeld tot een botanische rijkdom in een natuurlijke biotoop met een unieke collectie geneeskruiden. Het is een tuin met een heel eigen karakter op de grens van een bedrijventerrein en opgenomen in landschappelijk groen.

Eind 2011 dreigde de tuin verloren te gaan. Met hulp van een groep enthousiaste betrokkenen is toen stichting Hortus Alkmaar opgericht om de tuin van dreigende sluiting te redden. Sindsdien wordt er door het bestuur, een operationeel team en een groot aantal vrijwilligers hard gewerkt om de toekomst van deze unieke kruidentuin te garanderen.

Bij Hortus Alkmaar kunt u in het bezoekerscentrum of bij mooi weer op het terras genieten van een vers kopje koffie of thee met een heerlijke punt appeltaart. Houdt u van verse kruidenthee? Pluk dan de kruiden zelf in onze theetuin naast het terras. U kunt kiezen uit negen verschillende soorten, waaronder munt, salie, citroenmelisse en lavendel. Op aanvraag verzorgen wij ook een lunch of high tea. Informeer naar de mogelijkheden via info@hortusalkmaar.nl of tel. 072-5669639.

Breng ook even een bezoek aan onze hortuswinkel om een leuk aandenken te kopen, zoals biologische planten, zaden, honing, jam of thee uit eigen tuin of een leuk cadeautje voor uzelf of voor iemand anders. Als u alleen iets komt drinken of kopen in de winkel hoeft  uiteraard geen entree te betalen.

Zeker een bezoekje waard: Stichting Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar.