Jolanda de Bruijn

Let op: mijn werk is op de Kunstroute uitsluitend op zaterdag 9 september te bezichtigen.
Op zondag 10 september zal ik op de kunstmarkt in Egmond aan de Hoef staan.

[Artikel eerder gepubliceerd in november 2016]

In De Rietschoot bieden wij met plezier onze wanden aan voor een expositie. In november 2016 hing er prachtig werk van Jolanda de Bruijn uit Koedijk. Bij binnenkomst in De Rietschoot werd je direct in een reeks kleurrijke intense schilderijen getrokken. Benieuwd naar de persoon achter de schilderijen? Wij wel en zochten Jolanda op.

  
Drie schilderijen uit de expositie De Rietschoot

Bij Jolanda thuis val je met de neus in de boter qua schilderijen, je blijft rondkijken en verbazen. Jolanda is ietwat onwennig door mijn aandacht voor haar als persoon, als kunstenaar. Dus eerst koffie en daarna mag ik mee naar haar kleine atelier op zolder. De tafel vol met penselen, kwasten, allerlei kleuren verf, stapels foto’s ter inspiratie. Overal om je heen staan of hangen kleurrijke canvassen. Ik word er hebberig van.

Van tekenen, via schetsen, potloden, krijt, aquarel naar acrylverf. Begonnen met natekenen van foto’s of schilderijen. Het werk van Art des Brophy is een grote inspiratiebron, het is losgeschilderd en heeft een humoristische twist. Op de donderdagmiddag Schildersclub is Suze Gerritsen een fijne leermeester en klankbord. Jolanda vertelt enthousiast, vol passie, over hoe een schilderij is ontstaan. Hoe ze van een idee, bijvoorbeeld een plaatje op Pinterest haar eigen invulling geeft en dit verder uitwerkt op een doek. Werkelijk prachtig!

Routekaart

Download hier de plattegrond van de Kunstroute of haal deze (vanaf 3 september) op in De Rietschoot of Wijksteunpunt De Hofstaete. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur.

Let op: mijn werk is op de Kunstroute uitsluitend op zaterdag 9 september te bezichtigen.
Op zondag 10 september zal ik op de kunstmarkt in Egmond aan de Hoef staan.

Plattegrond Kunstroute 09

Blaer 18
1831 AB Koedijk