Oops...
Slider with alias jongerencentrum the mall not found.

Jongerencentrum The Mall

YFC is al tien jaar actief in De Rietschoot met het Jongerencentrum The Mall. Er is een ruimte om te gamen, sporten, chillen, goed gesprek, spel, en eventueel huiswerkbegeleiding. The Mall wordt met veel enthousiasme geleid door Maria Gooijer, met hulp van diverse vrijwilligers & stagiaires.

Alle jongeren tussen de 9 en 21 jaar zijn welkom. Er worden diverse programma’s aangeboden, zoals Super(wo)man, maatschappelijke thema’s, ‘Ontdek je talent’, workshops, dansen, zang en muziek.

Openingstijden

  • Dinsdag 15:30 – 17:30 uur Meiden Mall – 9 t/m 13 jaar (De Rietschoot)
  • Donderdag 15:30 – 17:30 uur Huiskamer The Mall – alle leeftijden (De Rietschoot)
  • Vrijdag 15:30 – 17:30 uur Huiskamer The Mall – alle leeftijden (De Rietschoot)
  • Vrijdag 15:30 – 17:30 uur Zaalvoetbal – alle leeftijden (sporthal De Rietschoot)
  • Vrijdag 19:30 – 22:30 uur Huiskamer The Mall – 12+ (De Rietschoot)

Project Discriminatie

Naast het project ontdek je talent, heeft The Mall ook het project Discriminatie lopen, een zeer actueel thema. In dit project wordt aandacht besteed aan thema’s als culturele avonden, homogeweld, vluchtelingen (bezoek aan AZC), 2e wereldoorlog in de vorm van een bezoek aan Kamp Westerbork (11 t/m 15 jaar) en een bezoek aan Kamp Auschwitz (16 t/m 21 jaar). Eind september gaat The Mall met 25 jongeren naar Auschwitz.

Donatie

Hebt u een hart voor jongeren? En wilt u misschien investeren in jongeren dan is YFC hard op zoek naar donateurs. Alle YFC-projecten worden gefinancierd door persoonlijke donateurs, fondsen en bedrijven. De arbeidsuren worden betaald met subsidiegeld, maar voor de projecten hebben wij u hulp hard nodig. Wilt u ook investeren in jongeren of in één van de projecten dan kunt u een bedrag over maken naar NL05 RABO 0155 2471 07 t.a.v. Youth For Christ, The Mall Alkmaar.

Christelijke identiteit

Ja, YFC is een christelijke organisatie en ja, de betaalde krachten zijn christenen die zich vanuit hun christelijke identiteit hart hebben gekregen om zich in te zetten voor jongeren. YFC organiseert echter geen christelijke activiteiten. Wel bouwen zij relaties op met de jongeren en is de christelijke identiteit nooit een geheim geweest en beantwoordt YFC de vragen die de jongeren zelf hebben omtrent dit en andere onderwerpen.

Informatie