Oops...
Slider with alias jongerencentrum the mall not found.

 

Jongerencentrum The Mall

YFC is ruim tien jaar actief in De Rietschoot met het Jongerencentrum The Mall. Er is een ruimte om te gamen, sporten, chillen, goed gesprek, spel, en eventueel huiswerkbegeleiding. The Mall wordt met veel enthousiasme geleid door Maria Gooijer, met hulp van diverse vrijwilligers & stagiaires.

Alle jongeren tussen de 9 en 21 jaar zijn welkom. Er worden diverse programma’s aangeboden, zoals Super(wo)man, maatschappelijke thema’s, ‘Ontdek je talent’, workshops, dansen, zang en muziek.

Openingstijden

Openingstijden

  • Dinsdag 15:30 – 17:30 uur Meiden Mall – 9 t/m 13 jaar (De Rietschoot)
  • Donderdag 15:30 – 17:30 uur Huiskamer The Mall – alle leeftijden (De Rietschoot)
  • Vrijdag 15:30 – 17:30 uur Huiskamer The Mall – alle leeftijden (De Rietschoot)
  • Vrijdag 15:30 – 17:30 uur Zaalvoetbal – alle leeftijden (sporthal De Rietschoot)
  • Vrijdag 19:30 – 22:30 uur Huiskamer The Mall – 12+ (De Rietschoot)

Project Discriminatie

Project Discriminatie

Naast het project ontdek je talent, heeft The Mall ook het project Discriminatie lopen, een zeer actueel thema. In dit project wordt aandacht besteed aan thema’s als culturele avonden, homogeweld, vluchtelingen (bezoek aan AZC), 2e wereldoorlog in de vorm van een bezoek aan Kamp Westerbork (11 t/m 15 jaar) en een bezoek aan Kamp Auschwitz (16 t/m 21 jaar).

Christelijke identiteit

Christelijke identiteit

Ja, YFC is een christelijke organisatie en ja, de betaalde krachten zijn christenen die zich vanuit hun christelijke identiteit hart hebben gekregen om zich in te zetten voor jongeren. YFC organiseert echter geen christelijke activiteiten. Wel bouwen zij relaties op met de jongeren en is de christelijke identiteit nooit een geheim geweest en beantwoordt YFC de vragen die de jongeren zelf hebben omtrent dit en andere onderwerpen.

Inloop

Inloop

Op verschillende momenten in de week zijn we geopend voor jongeren van verschillende leeftijden. In de middag voor de leeftijd van 9 jaar en de avond voor de tieners vanaf 12 jaar.Tijdens de inloop kunnen de jongeren op de playstation gamen, poolen, tafelvoetbal of tafeltennis spelen en een gezellig potje kaarten. Naast deze faciliteiten is de inloop ook een moment waarop jongeren de gelegenheid hebben om met één van de jongerenwerkers of vrijwilligers in gesprek te gaan. Dat kan een luchtig gesprek zijn over hoe de schooldag verlopen is. Maar ook wanneer er meer speelt is, er ruimte voor de jongere om dit met ons te delen.

Sport

Sport

Sport is een belangrijk middel. Het is gezond en heeft veel goede aspecten in zich om jongeren te doen groeien. Je leert om te gaan met verlies, in een team samenwerken en je ontmoet elkaar. Wekelijks sporten wij samen met de jongeren en geven daarbij jongeren de ruimte om hier zelf een verantwoordelijke rol in te hebben. Zo organiseren jongeren regelmatig zelf een toernooi of nemen de taak op zich om de wedstrijden te fluiten.

Meidenmall

Meidenmall

De meidenmall is uitsluitend voor meiden omdat er echte meiden dingen worden besproken. Thema’s zoals zelfbeeld, jongens, talenten en seksualiteit komen aanbod. Hierbij wordt een methodiek gebruikt genaamd Superwoman. Deze is door Youth for Christ ontwikkeld en wordt door het hele land gebruikt. We bieden Meidenmall aan voor de leeftijd 9 – 15 jaar

Ontdek je talent

Ontdek je talent

Elk jaar organiseren wij inmiddels een project genaamd ‘ontdek je talent’. Dit project is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar. Het is gericht op de vragen ‘wie ben ik?’ en ‘wat wil ik?’. Voor veel jongeren in deze leeftijdsfase zijn deze vragen cruciaal en regelmatig nog onbeantwoord. De ervaringen in het project zijn dat jongeren er veel aan hebben. Het geeft ze richting in het maken van de juiste keuzes in hun leven. Daarnaast bieden we voor de leeftijd 9 t/m 14 jaar diverse worshops aan om ze uit te dagen andere sporten of kunsten te proberen.

Contactpersoon