Officiële uitreiking MAX Mobiel in Alkmaar

De MAX Mobiel komt naar Daalmeer en Koedijk

Wat een bekijks donderdagochtend in Overstad. Vier piepkleine elektrische autootjes aan een tros ballonnen scheurden door het winkelcentrum. Met op één van deze ‘MAX Mobielen’ het logo van De Rietschoot en De Hofstaete.

    

   
   

Meer foto’s zijn te bekijken in dit online album.

U kent allemaal wel iemand die niet zo goed ter been meer is en daardoor een steeds kleinere leefwereld krijgt. Voor belangrijke afspraken wordt het vervoer vaak goed geregeld, maar ook de kortere ritjes zijn belangrijk. Gemeente Alkmaar wil hun mobiliteit vergroten met de inzet van in totaal 10 MAX Mobielen. Wethouder Anjo van de Ven heeft de eerste vier voertuigen officieel uitgereikt aan Wijkcentra De Rietschoot/De Hofstaete, De Oever, Overdie en Stichting NiKo.

De MAX Mobiel is een elektrisch, tweepersoons voertuig dat kan worden gebruikt voor korte ritjes door de stad. Denk aan een bezoek aan de dokter of het doen van een kleine boodschap. De MAX Mobiel is bedoeld om de mobiliteit van ouderen en mensen die slecht ter been zijn die niet zelf kunnen rijden, te vergroten. De MAX Mobiel wordt bestuurd door een getrainde vrijwilliger en er is ruimte voor één passagier en een ingeklapte rolstoel of een rollator.

Helpt u de mobiliteit in Daalmeer en Koedijk te vergroten?

Om dit vervoer te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een paar uurtjes per week beschikbaar zijn om de MAX Mobiel te besturen. Lijkt het u leuk om ouderen in onze elektrische MAX Mobiel op een veilige manier te vervoeren, dan zijn wij op zoek naar u! Wij bieden vrijwilligers een gratis cursus aan om de MAX Mobiel te mogen besturen.

Helpt u mee om de mobiliteit in Daalmeer en Koedijk te vergroten? Neem contact op met Frank Smit van Ontmoetingscentrum De Rietschoot, 072-5615595 of per e-mail scw@rietschoot.nl