Louis de Vries

Exposities van zijn werk heeft hij o.a. gehad in Grafisch atelier ’t Gooi, Maritiem en Jutters museum te Oudeschild, Galerie de Kapberg te Egmond a/d Hoef, Galerie Imago te Amsterdam en Galerie Communica te Tokyo.

In zijn abstracte schilderijen, assemblages en het grafiek krijgen de gevonden voorwerpen van Louis de Vries een nieuwe betekenis. Daar waar de mens is geweest laat het zijn sporen na. Vele sporen worden gewist, maar anderen worden meegenomen door de tijd. Zij gaan een nieuw leven leiden. Zij komen uiteindelijk terecht langs de vloedlijn aan zee, in drooggevallen rivierbeddingen of langs stoffige straten. Objecten waar de meesten van ons aan voorbijgaan zijn voor een juttende Louis de Vries bronnen van creatieve verbeelding.

Deze creatieve verbeelding is een tweeledige activiteit; het combineert de daad van het zien met de handeling van het scheppen. De gevonden objecten hebben een eigen schoonheid en tragiek, deze is gevormd door slijtage en verval. Maar zij krijgen een nieuwe betekenis door de keuzes die deze kunstenaar in zijn werk maakt. En door een sterk gevoel van intuïtie en sensitiviteit groeit dit geleidelijk uit tot een krachtige uitspraak in zijn oeuvre.

De assemblages van Louis de Vries zijn het in een werk samenbrengen van driedimensionale, van oudsher niet in de kunst gebruikte materialen en objets trouvés, oorspronkelijk geïnspireerd op de technieken van de collage.

Routekaart

Download hier de plattegrond van de Kunstroute of haal deze (vanaf 3 september) op in De Rietschoot of Wijksteunpunt De Hofstaete. Iedereen is van harte welkom op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Plattegrond Kunstroute 01

Atelier Beelden van Steen
Kanaaldijk 75
1831 GA Koedijk