Maalderij De Gouden Engel gespot op sociale FoodFestival

ALKMAAR: Gespot op het sociale FoodFestival bij de GAS!FabriekMaalderij De Gouden Engel met allemaal lekkernijen. Mooi dat de mensen buiten Koedijk nu ook kennis kunnen maken met het uitgebreid assortiment meel en bakmixen van puur biologische ingrediënten. Wisten wij in Koedijk natuurlijk al lang.

Afgelopen zondag organiseerde Resto VanHarte ‘Heel Alkmaar Kookt!: hét foodfestival voor iedereen’. Diverse sociale eetinitiatieven van de stad kwamen bij de Gasfabriek bij elkaar om voor en met de stad te koken. Er was van alles te proeven, te zien en te beleven! En het was genieten, zeker met het prachtige weer.

De toegang voor ‘Heel Alkmaar Kookt!’ was gratis. De prijzen van de gerechten verschilden per eetinitiatief, maar waren relatief laag. Zo was het festival voor alle inwoners van Alkmaar betaalbaar en kon iedereen aanschuiven, ook mensen met een kleine beurs. Initiatiefnemer Resto VanHarte is gastheer én deelnemer van het festival en is onderdeel van het project ‘Geef je buurt een boost’.

Resto VanHarte, duurzame verbinding

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving. De aansluiting met de samenleving verliezen kan iedereen overkomen door een tal van oorzaken. Resto VanHarte wil de eenzaamheid en het sociaal isolement waartoe dit kan leiden onder de aandacht brengen en actief bestrijden. Dit laatste doen we door mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding te brengen, zodat zij samen kunnen koken, samen kunnen eten en vooral zelf een bijdrage te leveren aan een leefbare gemeenschap. Resto VanHarte richt zich primair maar niet uitsluitend op mensen met een smalle beurs.

Geef je Buurt een Boost

Geef je Buurt een Boost bestaat uit een serie activiteiten die Resto VanHarte in anderhalf jaar tijd uitrolt in achttien steden in Nederland. De activiteiten variëren van barbecues tot talentenjachten en kookwedstrijden. Het doel is om meer buurtbewoners bij elkaar te betrekken en te activeren en dus de buurt een boost te geven. De eerste activiteiten hebben reeds plaatsgevonden; in heel Nederland organiseerde Resto VanHarte het afgelopen jaar succesvolle buurtbarbecues en open podia. Dit jaar vonden er reeds speciale Resto-avonden plaats rondom de thema’s Leefbare Buurt, Werken in de Buurt en Leren in de Buurt. Geef je Buurt een Boost is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

GAS!Fabriek

Aan het Noordhollands Kanaal ligt het terrein van de voormalige Gasfabriek van Alkmaar. De werkplaats van deze gasfabriek, een mooi voorbeeld van cultureel erfgoed dat dateert uit 1915, stond op de nominatie om te worden afgebroken. Om dit te voorkomen is de bewonersonderneming ‘Stichting Behoud GAS!Fabriek’ opgericht om het pand te behouden en te transformeren tot een multifunctionele locatie waar culturele, culinaire en sociale activiteiten worden georganiseerd.

Maalderij De Gouden Engel

Het samenspel van mens en wind, graan malen op windkracht en daarmee het oude ambacht van molenaar levend houden. sinds de opening in 2009 zet ik bijna dagelijks de molen in werking en maal diverse granen tot meel. Bij gebrek aan wind maak ik gebruik van de gerestaureerde elektrische maalderij uit 1929. Het graan wordt, waar mogelijk, regionaal ingekocht. in onze winkel kunt u behalve de diverse meelsoorten ook een uitgebreid assortiment bakmixen kopen. Van kruidkoek- tot broodbakmix, allemaal naar eigen recept samengesteld van puur biologische ingrediënten, zodat u thuis aan de slag kunt en vooral genieten van uw zelfgemaakte producten.

#maalderijdegoudenengel #biologisch #graan #bakmixen