Mantelzorger? Vraag het Mantelzorgcompliment aan!

Alkmaar waardeert haar mantelzorgers. Eén keer per jaar – vóór 31 december – kunnen Alkmaarse zorgvragers voor hun mantelzorger(s) het Mantelzorgcompliment aanvragen. Dit is een extraatje van 200 euro.

Wat is het Mantelzorgcompliment?

Alkmaarse inwoners die langdurig zorg en/of begeleiding nodig hebben kunnen het Mantelzorgcompliment voor hun mantelzorger(s) aanvragen. Het Mantelzorgcompliment is bestemd voor mantelzorgers van 18 jaar of ouder die langdurig (minstens 6 aaneengesloten maanden, minimaal 8 uur per week) en onbetaald zorg hebben verleend aan een hulpbehoevend persoon in hun omgeving. Aanvragen kan één keer per jaar, vóór 31 december. En alleen voor het huidige jaar 2017, dus niet voor een al verstreken of volgend jaar.

Aanvragen Mantelzorgcompliment 2017 is mogelijk van 1 juli t/m 31 december 2017.

Om het Mantelzorgcompliment aan te vragen, gaat u naar www.alkmaar.nl/mantelzorgcompliment. Daar kunt u de aanvraagformulieren downloaden. Als u nog over aanvraagformulieren Mantelzorgcompliment 2016 beschikt, kunt u deze ook gebruiken. Het formulier voor 2017 is niet gewijzigd.

Verloop procedure

Print het ingevulde formulier en stuur het door uzelf èn uw mantelzorger ondertekende formulier met de bijbehorende bewijsstukken naar:

Mantelzorgcentrum
t.a.v. mantelzorgcompliment
De Strandwal 22a
1851 VM Heiloo
mantelzorgcompliment@mantelzorgcentrum.nl

Het Mantelzorgcentrum beoordeelt uw complete aanvraag. Voldoet de aanvraag aan de voorwaarden, dan wordt het bedrag uiterlijk 4 weken na ontvangst gestort op de rekening van uw mantelzorger.