Gezellig samen eten in De Hofstaete opgestart, binnenkort ook in De Rietschoot

Samen eten in De Rietschoot en De Hofstaete

De maaltijden in De Hofstaete en ‘Samen Eten’ in De Rietschoot konden niet meer worden georganiseerd. Voor De Rietschoot en De Hofstaete gold, net zoals voor alle horecagelegenheden in Nederland, een verbod om gasten te ontvangen. Veel van onze vaste gasten behoren tot de groep ouderen. Voor zover bekend zijn er onder de vaste bezoekers van De Hofstaete en De Rietschoot geen coronaslachtoffers te betreuren

Nog even geduld in De Rietschoot

In De Rietschoot was de veertig-jaar-oude keuken dringend aan vervanging toe. Dankzij een extra subsidie van de gemeente Alkmaar kan de keukenruimte en de keukenapparatuur worden vernieuwd. Er is inmiddels een nieuwe keuken geplaatst. Als het niet tegenzit kan binnenkort de keuken worden ingewijd. U kunt dan weer genieten van de kookkunsten van topkok Ethelka. Zij neemt contact op met al onze vaste Samen Eten bezoekers als Samen Eten kan opstarten.

Warme maaltijdvoorziening in De Hofstaete

Vanaf juni was het weer mogelijk om maaltijden – besteld en bereid door ’t Rekerheem – uit te serveren. Voor veel mensen betekende dit weer een klein herstel van het sociale leven. Heerlijk!!

Op doordeweekse dagen kan er dagelijks tussen de middag warm worden gegeten in De Hofstaete. De kok van ‘t Rekerheem bereidt een 3 gangen diner voor € 8 per dag. De gangen worden uitgeserveerd door zeer klantvriendelijk personeel/vrijwilligers.

Niet alleen bewoners van De Hofstaete kunnen gebruik maken van deze warme maaltijdvoorziening, maar voor eenieder die hier gebruik van wenst te maken. Dus voor mensen die in de buurt wonen is dit een uitgelezen mogelijkheid om sociaal en lekker te kunnen eten. Voorbeelden waarbij dit een oplossing is:

  • Bij ziekte of opname van partner in het ziekenhuis of verpleeghuis
  • Als de kinderen koken en op vakantie zijn
  • Tegen eenzaamheid
  • Lekker makkelijk, sociaal en gezellig

U bent niet verplicht om 5 dagen per week te komen. Alles is wat dat betreft mogelijk; 1 of meer dagen, als u maar van tevoren bij Evalien of één van haar vrijwilligers op tijd reserveert. Haar telefoonnummer is 072 – 562 4521.

We zien uw aanmeldingen graag tegemoet.