Optreden Alkmaars Straatorkest in De Rietschoot

Zaterdag 13 mei om 20.30 uur in De Rietschoot: Het Alkmaars Straatorkest met “ASO on Cruise”.

Gestuwd door de zeestroom, de wind in het zeil, vaart het schip op de oceaan….

Het moest er toch een keer van komen. Het Alkmaars Straatorkest gaat met de hele groep op vakantie op een Cruiseschip. Het wordt wel een verantwoorde klimaatneutrale vakantie natuurlijk, want in tegenstelling tot Donald Trump en zijn nepnieuws maakt deze groep wel een statement tegen de opwarming van de aarde. Zij bieden hiermee tegelijkertijd ook de oplossing voor de stijging van de zeespiegel en de daarbij dreigende watersnood: Verticaal evacueren!

Gelukkig is dat niet moeilijk op zo’n zeekasteel van 14 verdiepingen. De voorstelling speelt zich dan ook af op het bovendek met een prachtig uitzicht over ons land en, als het schip eenmaal wegvaart, over andere streken. De reis brengt ze, met af en toe een uitstapje in een haven, overal. Van de polen waar de wereld zo koud lijkt te zijn als ijs tot het midden van de stille oceaan, waar alle zeestromen samenkomen.

Ook aan boord gebeurt natuurlijk van alles. Van bier en wijn die rijkelijk vloeien, illegale verstekelingen die worden ontdekt, tot prachtige voordrachten op een bonte avond. Het salonorkest van het ASO zorgt daarbij voor de nodige verstrooiing.

Kortom redenen genoeg om op zaterdag 13 mei om 20.30 uur in de zaal van De Rietschoot in Koedijk klaar te zitten om getuige te zijn van deze reis.

Ieder jaar schrijft het Alkmaars Straatorkest zelf zijn nieuwe liederen voor dit programma. De 18 zangers en zangeressen begeleiden zichzelf daarbij op gitaar, accordeon, viool, harmonica, bas, cagon en diverse fluiten.

Kaarten à € 8,00 kunnen worden gereserveerd op 072-571 6175 of 06-1392 5499 of per e-mail: anne-car@quicknet.nl

Er is ook weer plaats voor nieuwe leden, dus als je mee wilt doen met deze enthousiaste groep, mail dan naar frankedam1@gmail.com