Optreden fluitist en minstreel Paulus Vis

KOEDIJK – Zaterdag 22 april een optreden in De Rietschoot van fluitist Paulus Vis met zijn stilteconcert ‘Walking in Silence’.

In ‘Walking in Silence’ naar de gelijknamige CD zorgt fluitist Paulus Vis met zijn poëtische improvisaties voor een unieke ervaring en diepe ontspanning. Hij wordt begeleid door Marja Weers op de tanpura, een Indiaas snaarinstrument dat rijk is aan vele boventonen. Daarnaast zingt Marja enkele zelf gecomponeerde liederen geïnspireerd vanuit de Indiase zangtraditie en draagt ze eigen gedichten voor.

Paulus Vis: “Tijdens m’n muziekstudie aan het conservatorium van Alkmaar en Amsterdam heb ik me intensief beziggehouden met het studeren van technische vaardigheden bestaande uit o.a vingervlugheid, articulatie en toonvorming.

Heel veel muziekstukken uit de barokperiode bestaan afwisselend uit snelle en langzamere delen. Als blokfluitist houd ik me veel bezig met repertoire uit de Renaissance en Barok. In die periode was de blokfluit heel populair.

Naast het kunnen spelen van hele snelle passages, dankzij heel veel studie, is voor mij nog een andere techniek heel belangrijk namelijk, mooie langzame geïmproviseerde melodieën spelen met een grote spanningsboog.”

In november 2015 werd de CD ‘Walking in Silence’ met veel succes muzikaal gepresenteerd in theater ‘Cool’ te Heerhugowaard. De bijna meditatieve klanken en geluidsgolven vormen een oase van rust en sfeer in het hectische bestaan. U kunt een matje meenemen om te gaan liggen. Zitten kan natuurlijk ook!

Aanvang: zaterdag 22 april, 20.30 uur

Toegang € 8,00

Reserveren: info@rietschoot.nl of 072 – 561 55 95

Informatie: www.paulusvis.nl

De Rietschoot, Saskerstraat 22, 1831 CR Koedijk