Jong & Jonger voor Oud

Nationale Pannenkoekdag

Afgelopen vrijdag werd de Nationale Pannenkoekdag in De Hofstaete gevierd. Ouderen uit de wijk konden een pannenkoekje meeprikken. Kinderen van groep 7-8 van Basisschool Erasmus Alkmaar hebben meer dan 100 pannenkoeken gebakken! Het was een prachtig feest met een grote opkomst. Zo groot, dat er tafels bijgezet en gedekt moesten worden en de ouderen ‘slechts’ 2 pannenkoeken konden opsmikkelen.

Samenwerking met stagiaires

Niet alleen ouderen hebben genoten. Wij hebben genoten van de prachtige samenwerking van jong&jong voor oud. Namelijk onze toppers, de stagiaires van De Rietschoot en De Hofstaete: Lisanne, Kayleigh, Fatima en Jaimy. Prachtig om te zien hoe geduldig en behulpzaam zij de ‘kleintjes’ hebben geholpen om die heerlijke pannenkoeken te bakken en te serveren.

Lisanne

Het organiseren van de Pannenkoekdag lag in handen van Lisanne (MBO Sport & Recreatie ROC Amsterdam). Dit heeft ze super gedaan, ze heeft zelfs nog tijd gevonden om voor iedere leerling een leuk en uniek bedankje te maken.

Kayleigh

Kayleigh (MBO Sociaal Cultureel Werk Horizon College), donderdags in De Hofstaete, heeft Lisanne geholpen bij de voorbereiding. Op donderdagmiddag alle tafels goed gezet, tafels keurig gedekt en de slingers opgehangen.

Fatima

Fatima (MBO WijkLeerbedrijf Zorg en Welzijn) loopt vrijdags stage bij De Hofstaete en helpt met de reguliere maaltijden. Een pannenkoekenmaaltijd is natuurlijk veel leuker en feestelijker om mee te kunnen helpen.

Jaimy

En last, but not least: Jaimy (MBO Facilitaire Dienstverlening Horizon College). Niet alleen handig voor het zware werk, de meterkasten, maar ook goed in rustig aansturen van de ‘kleintjes’ hoe om te gaan met hete pannen en welke bezoekers nog bediend moesten worden.

Vier toppers uit vier verschillende disciplines. Uitstekende samenwerking. Bedankt!

De Nationale Pannenkoekdag is een initiatief van Tefal en Koopmans.