Peter Sluijter

Na een schilderperiode van 10 jaar is Sluijter zich gaan toeleggen op het beeldhouwen, waarvoor hij les heeft gehad bij diverse kunstenaars. Zelf heeft hij jaren lesgegeven op de Academie Marcilio Ficino, onderdeel van de School voor Praktische Filosofie in Amsterdam. Dit is ook in zijn werk te zien en te ervaren.

Processen die zich hebben afgespeeld tijdens zijn leven, en die nu tot klaarheid komen, vormen het ontstaan van de beelden en geven hier uitdrukking aan. De aanleiding of inspiratiebron voor een beeld is aan verandering onderhevig, maar door zelfonderzoek ontstaan er steeds weer nieuwe antwoorden en inzichten. De kunst is om dat gevoel of die emotie weer te geven en niet de uiterlijke vorm. Tijdens het werk rijst er vreugde op en dat is toch waar het om gaat.

Hij heeft gewerkt als vrijwilliger bij de bronsgieterij De Hooischuur in Alkmaar. Werk in opdracht is mogelijk. Ook kunt u mallen laten maken.

Routekaart

Download hier de plattegrond van de Kunstroute of haal deze (vanaf 3 september) op in De Rietschoot of Wijksteunpunt De Hofstaete. Iedereen is van harte welkom op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Plattegrond Kunstroute 01

Beelden van Steen
Kanaaldijk 75
1831 GA Koedijk
Website Peter Sluijter