Pilates Studio Erica van Stralen

Erica van Stralen (1971) verzorgt sinds begin 2010 groepslessen Pilates in de Rietschoot in Koedijk. Duidelijke uitleg, leuke & gevarieerde lessen en grappige opmerkingen maken haar een geliefde docente. Er is les voor alle niveaus op vijf ochtenden en drie avonden. Instromen kan op elk moment in het seizoen, dus ook deze week nog!

Tijdens de Pilates training doe je oefeningen op een matje op de grond. Je mag dit op je eigen tempo doen, rustig en geconcentreerd. Zo kun je de tijd nemen om te voelen wat de oefeningen voor je doen en train je veiliger en effectiever. Ook kun je op deze manier goed naar je lichaam luisteren en krijg je een beter lichaamsbewustzijn, dat een belangrijk aspect van de Pilates methode is.

De oefeningen worden gedaan met een zacht muziekje op de achtergrond, dus je hoeft niet in de maat te bewegen. Bij Pilates gaat het om de wisselwerking tussen lichaam en geest. Je concentreert je op hoe en waar je beweegt, zodat je de oefeningen heel precies en gecontroleerd uitvoert. Je leert hierdoor ook in het dagelijks leven beter rekening te houden met de signalen van je lichaam. Pilates is mede daarom heel geschikt voor mensen met nek-, schouder- en/of rugklachten. Na korte tijd merk je al verbetering.

De Pilates Methode verbetert jouw souplesse, kracht, lichaamsbewustzijn, houding en ademhaling. En geeft je daardoor mentale & fysieke balans en energie & vitaliteit. Je kunt Pilates beter met grondgymnastiek vergelijken dan met yoga. De oefeningen zijn beweeglijker en worden in een prettige dynamische flow herhaald. De aandacht voor een bewuste ademhaling en het body&mind-aspect dat yoga ook heeft zie je wel weer terug in de lessen.

Kom je een proefles doen? Er zijn comfortabele matjes aanwezig, jij hoeft alleen een handdoek mee te nemen. Tijdens de les hoef je geen speciale sportkleding te dragen. Een t-shirt en een legging zijn prima. We trainen op sokken of blote voeten. Ervaar zelf hoe prettig Pilates is: kom gerust een keer meedoen. Pilates maakt je sterk, soepel en lichaamsbewust! Maak een afspraak voor een proefles via e-mail Stralen@live.nl.

De lessen worden dagelijks gegeven in kleine, gezellige groepen in de ochtend om 09:00 uur in de Achterzaal van De Rietschoot. Liever ’s avonds? Dan kun je terecht in OBS De Zandloper op maandag, dinsdag en woensdag om 19:25 uur en 20:30 uur.

Waar

  • Achterzaal De Rietschoot

Wanneer

  • Dagelijks om 09:00 uur

Informatie

  • E-mail: stralen@live.nl
  • Telefoon: 06 – 40 22 01 94
  • Info: www.alkmaarpilates.com
  • YouTube: youtube.com/user/svstralen