Riann

Het afstuderen als juwelier/goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven is van grote invloed op haar vrije werk in verfijning en detaillering.

Iconische portretten tonen een wereld tussen realiteit en verlangen, een geromantiseerd en tijdloos beeld waarin symboliek vorm krijgt door de naar illustratie neigende vogels en vissen.

Door de sierlijke omkadering van ornamenten wordt deze naïeve wereld omsloten en samengevoegd tot een klein persoonlijk verhaal. Haar beeldende werk, naïef realistisch te noemen, sluit vrijwel naadloos aan bij het Poëtisch Realisme van schilder Hermanus.

Daarnaast vloeien als in 1 ademtocht versjes bij hun beider werk uit haar pen, welke door de eenvoud van stijl en woordkeuze, alsmede de lieflijke toon, samen met een lichtvoetig gevoel voor humor en nostalgische sfeertekening, zorgen voor een herkenbaar ritme van woorden en samenklanken.

  

Routekaart

Download hier de plattegrond van de Kunstroute of haal deze (vanaf 3 september) op in De Rietschoot of Wijksteunpunt De Hofstaete. Iedereen is van harte welkom op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Plattegrond Kunstroute 11

Galerie aan Huis ‘Holland aan Zee’
Koperslagerstraat 26
1825 DD Alkmaar
Website Riann