Schilder Hermanus

Op 28 juli 1955 is Hermanus geboren in een woonwagen bij de stad Utrecht. Na enkele schilderlessen op jonge leeftijd van zijn vader, meldde hij zich als 16jarige aan bij de Kunstacademie te Utrecht, volgde  de Hogeschool voor de Schone Kunsten te Antwerpen en liep stage bij drukkerij Mourlot in Parijs. Terugkomend in Nederland was hij meester-drukker en spoedig opende hij een steendrukkerij en een galerie in het centrum van Utrecht.

Jarenlang zat Hermanus in een grijze overall naast zijn pers te wachten totdat de kunstenaar zover was dat de drukker het kon overnemen. Om een lang verhaal niet nog langer te maken … de steendrukkerij is uiteindelijk verkocht.

Hermanus is verhuisd naar Alkmaar aan zee en schildert nu dagelijks aan een pracht oeuvre. De Hollandse luchten boven de weidse zee in het helder licht is voor de schilder een oneindige bron van inspiratie gebleken.

Het beeldende werk van Riann, naïef realistisch te noemen, sluit vrijwel naadloos aan bij het Poëtisch Realisme van schilder Hermanus. In deze vruchtbare mooie samenwerking voelen beide talenten zich eveneens persoonlijk wonderwel bij elkaar thuis en zij besluiten in 2013 dan ook samen verder te gaan.

Routekaart

Download hier de plattegrond van de Kunstroute of haal deze (vanaf 3 september) op in De Rietschoot of Wijksteunpunt De Hofstaete. Iedereen is van harte welkom op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Plattegrond Kunstroute 11

Galerie aan Huis ‘Holland aan Zee’
Koperslagerstraat 26
1825 DD Alkmaar
Website Schilder Hermanus