Schildercursus over vijf grote kunstenaars voor volwassenen

Schildercursus over vijf grote kunstenaars voor volwassenen

Maandag 4 maart start in de Rietschoot de Bredeschool activiteit “Schildercursus over Vijf Grote Kunstenaars” . Wat jullie misschien misschien nog niet wisten is dat er tegelijkertijd een variant voor volwassenen van start gaat! De volwassenen cursus wordt gegeven in de avonduren tussen half acht en half tien.

Docente Yvonne Krager:In iedere les staat een andere kunstenaar centraal. Ik vertel iets over hun leven, werk en drijfveren en we gaan zelf tekenen en schilderen in deze stijl.  Hierdoor maakt u kennis met een stukje kunstgeschiedenis, leert allerlei materialen en technieken kennen en gaat daardoor waarschijnlijk ook anders naar kunst kijken.

Les 1. Paul Klee  maakte van vierkanten, rechthoeken, driehoeken etc. huizen en steden. In deze les maken we eerst ons eigen gekleurde papier om er daarna mee te gaan bouwen.

Les 2. Roy Lichtenstein  koos afbeeldingen uit stripverhalen en maakte er met stippen enorme schilderijen van. Ook wij kiezen een stripfiguur en gaan daar al stippend mee op ontdekkingsreis.

Les 3. Paul Gauguin droomde van het paradijs en hoopte dat op het eiland Tahiti te vinden. Hoe ziet uw paradijs eruit ? We gaan het ontdekken door plaatjes uit tijdschriften te knippen en te plaatsen in een Gaugin landschap.

Les 4. Claude Monet heeft talloze schilderijen gemaakt van de vijver in zijn tuin met waterlelies in een beetje dromerige sfeer. Wij gaan dat ook proberen in een hele bijzondere techniek, namelijk met oliepastelkrijtjes die we gaan bewerken met gebleekte lijnolie om een dromerig effect te krijgen

Les 5. Kazimir Malevitsj  maakte abstracte schilderijen met geometrische vormen. Hoe deed hij dat en lukt dat ons ook ? Vast wel…..

     

Hierboven, van links naar rechts: Paul Klee, Roy Lichtenstein, Paul Gauguin, Claude Monet en Kazimir Malevitsj


Praktische informatie:

Wanneer: maandag 4, 11, 25 maart,1 en 8 april
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Waar: De Rietschoot
Docente: Yvonne Kager
Kosten: 75 euro voor de totale cursus inclusief al het materiaal

Opgeven: scw@rietschoot.nl
(bij 12 deelnemers is de cursus vol)