De Rietschoot en De Hofstaete bieden een gevarieerd en
uitgebreid cursus- en activiteitenaanbod voor jong en oud
op het gebied van toneel, film, muziek en dans. Voor ieder wat wils.

Toneel

Toneelvereniging De Roos Koedijk

Toneelvereniging De Roos Koedijk

Wij zijn De Roos, dé lokale toneelvereniging van Koedijk. Al ruim 150 jaar weten wij met onze stukken de mensen uit ons dorp te raken! De Roos is één van de oudste toneelverenigingen in het land. Hoe kan het dat een vereniging alle veranderingen in de tijd doorstaat? Wij hebben het antwoord:

 • gericht op alle leeftijdsgroepen
 • producties met andere verenigingen
 • gewoon: mooie toneelstukken
 • bovenal: gezelligheid en samenhang
 • enorme inzet van de leden

De Roos verzorgt jaarlijks voorstellingen voor volwassenen, voor jeugd door jeugd, voor sinterklaas en eenakters. De producties van De Roos staan garant voor kwaliteit en vermaak. In De Rietschoot beschikken wij over een professionele licht- en geluidsinstallatie, onze decors worden gebouwd door de leden. Als de muren van De Rietschoot konden praten, zouden er heel wat smakelijke anekdotes worden opgedist. Het ontmoetingscentrum in Koedijk is al jarenlang het domein van De Roos. Het geheim van De Roos? Het dorpse en intieme karakter van de vereniging waar al tientallen jaren hele families veel plezier aan beleven.

Repetities en uitvoeringen

 • Elke maandagavond van oktober t/m maart repeteren wij van 19.30 t/m 22.00 uur in De Rietschoot. In februari of maart spelen we 2 uitvoeringen.
 • Toneelvereniging De Roos speelt ook sinterklaastoneel. In augustus beginnen wij hiervoor met repeteren. In november spelen we 5 sinterklaasuitvoeringen.

Jeugdtoneel, Volwassenentoneel, Sinterklaastoneel

Heb je interesse? Kom vrijblijvend de sfeer proeven! Neem gerust contact met ons op.

Improvisatietheater Koe Vangt Haas

Improvisatietheater Koedijk “Koe Vangt Haas”

Op zondagmiddag 31 maart 2019 was in de Rietschoot in Koedijk de allereerste voorstelling van Theatersportteam Koe Vangt Haas. Zij maken een volledig geïmproviseerde voorstelling waarbij het publiek mag meebepalen hoe de scenes verlopen. Theater vanuit het niets. Laat je verrassen!

Een lach, een grap of een briljant idee ontstaan altijd ter plekke!

Bij improvisatietheater ontstaan er, zonder script en zonder plan, scènes en zelfs hele voorstellingen. Theatersport is een van de bekendste vormen van improvisatietheater. Improgroepen geven voorstellingen in de vorm van wedstrijden, waarbij twee teams om de beurt een scène improviseren naar aanleiding van suggesties uit het publiek. Het publiek is door het spontane spelplezier erg betrokken bij wat er gebeurt op het podium, het is getuige van het creatieve proces. Een lach, een grap of een briljant idee ontstaan altijd ter plekke.

Bij Koe Vangt Haas trainen we elke week op vrijdagavond om onze vaardigheden als spelers te ontwikkelen. Het mooie is dat deze vaardigheden ons ook als persoon verrijken. Positiviteit, niet bang zijn om fouten te maken, samenwerken en acceptatie zijn waarden die we ook in het dagelijks leven goed kunnen gebruiken.

Ook jij zult merken dat je jouw creativiteit en fantasie (weer) weet te vinden en dat je gaat spelen vanuit spontaniteit en plezier. Improvisatietheater is best spannend, want je weet niet waartoe iets leidt. We gaan samen op zoek naar onverwachte situaties en gebeurtenissen. Verrassend en een tikje risicovol.

Theatersport?
Het klinkt als een sport, maar we hebben het toch echt over theater. Toneel. De optredens zijn in de vorm van quasi-competitieve wedstrijden, waarbij twee teams om beurten een geimproviseerde scene spelen. De jury en het publiek bepalen wie dat het beste deed. Zo heb je aan het einde van de avond een ‘winnaar’. Vandaar de term theatersport.

Geïmproviseerd?
Alles wat het publiek ziet wordt ter plekke door de spelers bedacht, geïmproviseerd. De mensen in de zaal mogen daar in meebeslissen, door suggesties te geven. Het publiek bepaalt voor een deel waar de scene over zal gaan. De spelers weten dus van te voren niet wat ze gaan spelen. Het verhaal ontstaat ter plekke. Dat is erg verrassend. Dat geldt voor de acteurs, maar natuurlijk ook het publiek. Bovendien: elke scene en elke voorstelling is daardoor uniek.

De voorstelling is ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of veertien, dus jong en oud is welkom. We starten om 14.00 uur, de zaal is open vanaf een half uur voor aanvang.

Waarom de naam Koe vangt haas?
Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, zegt het spreekwoord. Iets is niet te voorspellen, je weet niet hoe iets gaat lopen. Net als bij improvisatietheater, dus. En in de naam zit natuurlijk ook de verwijzing naar Koedijk. We zijn echt een Koedijks team, met daarin veel spelers die ook in Koedijk wonen. We trainen in de Zandloper en treden op in De Rietschoot.

Trainingsavond

 • Waar: OBS De Zandloper
 • Wanneer: vrijdag 19.30 – 21.30 uur
 • Meedoen: dat kan drie keer vrijblijvend, daarna kijken we samen of het wederzijds klikt en je lid kunt worden.
 • Improvisatietheater Koedijk ‘Koe Vangt haas’ is online te vinden op: https://www.cowcatcheshare.com/

Voorstellingen

 • Waar: Toneelzaal De Rietschoot
 • Wanneer: zie agenda
 • Tijdstip: De voorstelling begint 14.00 uur en is rond 16.15 / 16.30 uur afgelopen. Halverwege is er een pauze.
 • De zaal gaat 13.30 uur open voor de kaartverkoop (je hoeft dus niet te reserveren)
 • Entree: € 5,00 voor volwassenen (inclusief drankje) en de helft voor kinderen (inclusief drankje).

Film

De Kids Cinema Club

De Kids Cinema Club

Ben jij enorm fan van animatiefilms en tekenfilms? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Elke twee weken organiseert De Rietschoot van 14.30 tot 16.30 uur De Kids Cinema Club met leuke animatiefilms. De films zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Informatie

 • Wat: De Kids Cinema Club
 • Wanneer: vrijdag vanaf 17 januari 2020
 • Tijdstip: 14.30 – 16.30 uur
 • Kosten:  € 2,00
 • Leeftijd: 6-12 jaar

Overzicht mogelijke films

 • Detective Pikachu
  Tim Goodmans vader wordt op mysterieuze wijze ontvoerd. Op een dag ontmoet Tim een Pikachu, een eigenaardig pratend wezen dat niet zo sterk en wendbaar is als andere Pikachu’s, maar beweert een uitermate goede rechercheur te zijn. Samen beginnen ze aan een missie om Tims vader te vinden. Tijdens hun zoektocht worden ze geholpen door de journalist Lucy.
 • The Secret Life of Pets
  Max woont in een appartementencomplex in Manhattan. Zijn leven als favoriete huisdier komt echter op zijn kop te staan als zijn eigenares een bastaard, genaamd Duke, mee naar huis neemt. Als blijkt dat het schattige witte konijntje Snowball een leger van verlaten huisdieren bijeenbrengt om wraak te nemen op alle gelukkige huisdieren, moeten ze hun ruzies even opzijzetten.
 • Corgi
  Het verhaal volgt de avonturen van Rex, de meest geliefde hond van de Britse vorstin. Wanneer hij op een dag van zijn bazin gescheiden raakt, stuit hij op een vechtclub waar allerlei verschillende honden het tegen elkaar opnemen. Tijdens zijn zoektocht om de koningin terug te vinden, wordt Rex verliefd en ontdekt hij zijn ware aard.
 • Hoe tem je een draak 3
  Hiccup probeert zijn droom te vervullen door een vreedzame draken-utopie te creëren. Ondertussen ontdekt Toothless een ongetemde, ongrijpbare partner die ervoor zorgt dat de Night Fury vertrekt. Wanneer het gevaar thuis groter wordt en Hiccup als dorpshoofd op de proef wordt gesteld, moeten zowel draak als ruiter onmogelijke beslissingen maken om hun soort te redden.
 • Wonderpark
  De fantasievolle June ontdekt een pretpark genaamd Wonderland, dat verborgen zit in het bos. Het park beschikt over leuke glijbanen en pratende dieren. June ontdekt al snel dat het park uit haar eigen fantasie is ontsproten en dat ze de enige hoop is, samen met de dieren, om deze magische plek te redden.
 • Toystory 4
  Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie met tegenzin een nieuw stuk speelgoed, genaamd ‘Forky’, toevoegt aan haar kamer, ontdekt Woody tijdens een avontuurlijke rondreis met oude én nieuwe vrienden, hoe groot de wereld van speelgoed werkelijk kan zijn.
 • Ralph Breaks the internet
  Deze film speelt zich zes jaar na de eerste film af. Ralph en co. zetten hun avonturen voort en hoppen nog steeds van het ene naar het andere arcadespel. Ze ontdekken echter een nieuw fenomeen: het internet. Een hele nieuwe wereld gaat open voor Ralph nu zijn ‘Wreck-it’ arcadegame een online versie krijgt.
 • SmallFoot
  Smallfoot volgt een yeti die ervan overtuigd is dat mensen bestaan. De rest van zijn soort gelooft echter niet in deze gekke, kleinvoetige wezens. Hij gaat er vervolgens op uit om het bestaan van deze wezens aan te tonen.

Filmmiddag in De Hofstaete

Klassieke filmmiddag

Een keer per maand wordt in De Hofstaete op de laatste vrijdagmiddag van de maand een film vertoond. Klassieke films zoals ‘Singing in the rain’, ‘Stiefbeen&Zoon’, ‘Fanfare’, ‘White Christmas’.

 • Waar: Recreatiezaal De Hofstaete, Daalmeereiland 40, Alkmaar
 • Wanneer: vrijdagmiddag (laatste van de maand)
 • Tijdstip: 14.30 – 16.30 uur
 • Kosten: gratis

Muziek

Muziekvereniging Aurora Koedijk

Muziekvereniging Aurora Koedijk

Muziekvereniging Aurora is een vereniging met circa 40 enthousiaste leden van alle leeftijden. De leden zetten zich niet alleen muzikaal in om elk concert tot in de puntjes gerepeteerd uit te voeren: ook heeft de verenging actieve werkgroepen (muziek-, pr- en gondelvaartcommissie) en zijn leden actief en creatief op het gebied van inkomsten genereren (Anjercollecte, ophalen van oud papier in Koedijk, verloting donateursconcert, taart- en cakeactie koffieconcert).

Aurora presenteert zich ieder jaar op wisselende festivals (o.a. KUUB-festival Alkmaar, Druif-festival in Oostwoud, Oktafria-festival in Opperdoes), begeleidt de Volkskerstsamenzang in de Grote Kerk Alkmaar, is de Ouvertureboot op de Gondelvaart en begeleidt muzikaal de binnenkomst van Sinterklaas uit Spanje in Koedijk.

Op dit moment heeft de vereniging een groot orkest en een brugorkest (BOA). Beide orkesten staan onder de ervaren leiding van dirigent Simon Boerke. Een harmonieorkest bestaat uit houten en koperen blaasinstrumenten, een slagwerkgroep en eventueel strijkbassen. De groep houtblazers bestaat uit de klarinetten, fluiten, hobo’s, fagotten en de saxofoons. De koperblazers zijn de trompetten, hoorns, trombones, baritons en bassen.

Een stukje geschiedenis. Muziekvereniging Aurora is op 15 februari 1891 opgericht door veehouder C. Bos en onderwijzer P. Bijlhouwer. Aurora behoort hiermee tot de oudste muziekverenigingen van Nederland. Indertijd startte men met 10 leden als fanfareorkest. In 1910 werd het orkest uitgerust met klarinetten en sindsdien is Aurora een harmonieorkest en vierde het in 2016 haar 125-jarig jubileum.

Aurora heet altijd nieuwe leden welkom. Voor een klein bedrag kun je bij ons een instrument huren en kun je na gemiddeld één jaar muziekles al in het Brugorkest meespelen. Dus: kom eens kennis maken op de vrijdagavond in De Rietschoot!

Voor overige informatie (jaarlijkse concerten en muzikale activiteiten, contributie, kosten huur instrumenten) kunt u de website bezoeken of een e-mail sturen. Of kom gewoon even langs.

Informatie

Pop- en Showkoor Heartbeat

Pop -en Showkoor Heartbeat

Pop- en Showkoor Heartbeat bestaat uit ruim 20 vrouwen, die met zeer veel plezier eigentijdse popnummers zingen. Elke twee jaar presenteren wij een nieuwe avondvullende show waarbij zang gecombineerd wordt met een stukje theater en choreografie. Hierbij wordt het koor begeleid door dirigent/zangcoach Olaf van Rijn, onze eigen live-band en een professioneel theaterdocent.

Elke vrijdagavond repeteren wij van 19:30 – 21:30 uur in De Rietschoot in Koedijk. Er is nog plek voor enkele zangeressen! Heb je belangstelling, kom vrijblijvend een vrijdagavond kijken! Wij nodigen u van harte uit voor onze aankomende shows. Ook is Heartbeat te boeken voor een jubileum, bedrijfsfeest of andere gelegenheid.

Voor meer informatie: bezoek onze website, of neem contact op met Anja Remmé,

Popkoor Cheezzz

Popkoor Cheezzz

Zin om te zingen in een gezellig popkoor in Alkmaar? Kom eens kijken (en/of meezingen) bij popkoor Cheezzz in Alkmaar Noord. Geen bladmuziek kunnen lezen is geen enkel probleem. Je mag een aantal keren meezingen en daarna pas beslissen of je lid wilt worden. We repeteren op dinsdagavond. Een kleine waarschuwing…..als je een paar keer bent geweest ben je waarschijnlijk al verkocht.

Popkoor Cheezzz is opgericht in augustus 2008 en bestaat uit 35 enthousiaste zangers en zangeressen onder begeleiding van onze dirigent Laura Tesselaar. Ons repertoire bestaat uit liedjes van Pink tot Justin Bieber en Adele. Wij zingen over het algemeen drie-en vierstemmig.

Mannenstemmen gezocht

Het aantal heren/mannen in ons koor is dringend aan aanvulling toe en we hopen van harte dat er nog mannen zijn die zich niet laten intimideren door 29 dames.Dus, ben je man genoeg om de dames (muzikaal) onder de duim te houden; je wordt door hen met open armen ontvangen binnen ons gezellige koor! Heb je interesse? Kom gewoon langs op onze repetitie of neem contact op met Ellen.

Informatie

Wij zijn te boeken voor optredens!

Popkoor Prestige Alkmaar

Popkoor Prestige Alkmaar

Onder leiding van dirigent Frank Geisink repeteren we wekelijks op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur in de prachtige, muzikale locatie De Rietschoot. Het koor is groot van opzet (100 – 150 leden) en biedt ruimte voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 12 tot 65+. Zangervaring en noten lezen is niet nodig, plezier in samen zingen wel. Ons repertoire bestaat uit de nieuwste Top40 hits en onze optredens zijn spetterend: met live band, choreografie en professioneel licht en geluid.

Waarom zingen bij Popkoor Prestige Alkmaar?

 • We zingen de nieuwste hits
 • Het is ontspannend!
 • Je leert steeds beter zingen!
 • o.l.v. dirigent Frank Geisink
 • Het is spetterend!
 • Het is gezellig!
 • We spelen met onze eigen live band!

Lidmaatschap

Een lidmaatschap bij Popkoor Prestige Alkmaar is € 7,25 per repetitie. Er is een éénmalig inschrijfgeld van € 7,50. Op dit moment is er nog ruimte voor nieuwe leden bij Popkoor Prestige Alkmaar.

Je mag 2 keer op proef komen zingen. Elk kwartaal organiseren we speciale proeflessen, waarin de dirigent begint met het instuderen van nieuwe nummers. Voor deze twee proeflessen krijg je 50% korting, dus je betaalt € 7,25 in totaal. De dirigent geeft vooraf en tijdens de repetitie uitleg over de bladmuziek en begeleidt je bij het zingen. Je krijgt van de dirigent een stemscan, om te bepalen waar je het beste past in het koor. Zodra je lid bent, krijg je toegang tot de speciale ledensite, waar je o.a. speciale ingezongen oefen-mp3’s van onze nummers vindt.

Informatie

 • Waar: Toneelzaal De Rietschoot, Saskerstraat 22, Koedijk
 • Wanneer: iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur
 • Popkoor Prestige is onderdeel van Prestige Vocal Groups
  Adres: Leimuiderdijk 200, 2154 MN Burgerveen
  Telefoon: 0172 – 79 98 00
 • Website: www.popkoorprestige.nl

Senioren Zangkoor De Laatbloeiers

Zangkoor ‘De Laatbloeiers’

Altijd al willen zingen, maar nooit aan toegekomen? Kom in De Hofstaete gezellig meezingen bij het senioren zangkoor De Laatbloeiers. Het zangkoor wordt begeleid door de enthousiaste Tanja Bak.

Informatie

 • Waar: De Hofstaete, Daalmeereiland 40, Alkmaar
 • Wanneer: Maandag (1x per 14 dagen)
 • Tijdstip: van 14.00 – 16.00 uur
 • Kosten: € 3,75 (incl. koffie of thee)

Optredens Koedijks Cult'Uurtje

Koedijks Cult’Uurtje

Elke 2e zondag van de maand van oktober t/m maart is er een Koedijks Cult’uurtje waarbij de muzikanten zeer verschillend zijn. Het kan een koor zijn een duo of een band, van jazz, country, sing-a-songwriter, Iers, Duitse schlagers, etc.

Programma

Zodra het programma voor het nieuwe seizoen gereed is, zullen wij dit hier publiceren.

Bereikbaarheid

De Rietschoot is goed te bereiken met fiets, auto en openbaar vervoer. Parkeer gratis de fiets aan de voorkant en gratis de auto aan de achterkant van De Rietschoot op een groot parkeerterrein. De Connexxion lijnen 2, 3 en 4 hebben de eindhalte op loopafstand aan de achterkant van De Rietschoot.

Informatie

 • Waar: Toneelzaal De Rietschoot, Saskerstraat 22, Koedijk
 • Wanneer: Elke 2e zondag van 15:00 – 17:00 uur (van oktober t/m maart)
 • Entree: € 3,00
 • Ben jij een muzikant die graag zou willen optreden? Meld je dan aan voor het Koedijks Cult’uurtje bij Frits Kaaij
 • E-mail: fritskaaij@chello.nl

Optredens Gouden Langspeelplaat

Gouden Langspeelplaat

De Gouden Langspeelplaat, voorheen bekend als het Gouden Cult’Uurtje, is een muzikaal programma dat speciaal is opgezet voor senioren in De Hofstaete. Een middag per maand kunt u daar komen genieten van de grootste talenten uit de regio!

Programma

Zodra het programma voor het nieuwe seizoen gereed is, zullen wij dit hier publiceren.

Gratis koffie
Nog meer genieten tijdens de optredens met een gratis kopje koffie. De koffie wordt gesponsord door Albert Heijn, de Mare.

Informatie

 • Waar: De Hofstaete, Daalmeereiland 40, Alkmaar
 • Wanneer: 1x per maand op donderdag van 14:00 – 15:30 uur
 • Entree: € 3,00 (inclusief gratis kopje koffie of thee)

Dans

Internationaal dansen

Sport Vitaal: Internationaal dansen

Voor mensen die van dansen en van variatie houden! Met elkaar dansen op muziek uit de Balkan,Israël en Amerika. U danst in groepsverband. U bent welkom met of zonder partner.

Waar: Toneelzaal De Rietschoot, Saskerstraat 22, Koedijk
Wanneer: Elke vrijdag van 09:30 – 10:30 uur
E-mail: sportvitaal@alkmaarsport.nl
Telefoon: 072 – 548 92 97
Website: alkmaarsport.nl

Spoiler title

Stichting Volksdanscentrum Gaida

Danscentrum Gaida organiseert cursussen internationale dans voor beginners tot gevorderd. Van jong tot senior kun je bij ons terecht voor een cursus, een instuif of een gezellige dansdag. Tijdens de lessen maak je kennis met dansen uit verschillende culturen. Zoals dansen uit Griekenland, Bulgarije, Israël, Macedonië, Amerika, Rusland. De leiding is in handen van gediplomeerde docenten. Kom gerust een keer kijken of maak een gratis proefles mee.

Ook kun je bij Gaida wekelijks zingen en zijn er regelmatig zangworkshops met gespecialiseerde leiding. Onze activiteiten vinden plaats in Alkmaar en Bergen.

Informatie

 • Waar: De Rietschoot, Saskerstraat 22, Koedijk
 • Wanneer: Elke donderdag van 20:00 – 21:30 uur
 • Telefoon: 072 – 562 57 51
 • E-mail: informatie@gaida.nl
 • Website: www.gaida.nl