Wat betekent die vergroening nou voor mij?

Informatiebijeenkomst op Groen

De Rietschoot draagt graag bij aan een ‘vergroening’/verduurzaming van de wijk. Via een groene programmering van activiteiten en een voorlichtingsbijeenkomst willen wij bewoners uit de wijk graag meenemen in de veranderingen die eraan komen rondom: het verduurzamen van huizen (geleidelijke overgang naar ‘gasloze’ huizen), het terugdringen van zwerfafval in de wijken, bewustwording, de overgang naar omgekeerd inzamelen die de gemeente Alkmaar maakt.

Van het gas af, minder vlees eten, afval scheiden? Wat is de zin en onzin daarvan? Klimaatverandering, vraag je je wel eens af wiens verantwoordelijkheid is het nu eigenlijk?

Wat betekent het nu precies voor jou, voor je gezin? En wat is waar, wat is een broodje-aapverhaal en wat is gewoon onzeker? Marije van der Stelt neemt je mee langs deze vragen.

Marije is eigenaar van Hart op Groen en organiseert van mei t/m juni een Brede School activiteit in De Rietschoot. Een groen programma met een workshops over (zwerf)afval, met muzikanten en proeven in een speciaal openklapbaar afvallaboratorium.

Kinderen geven afval een tweede leven met speciale technische apparatuur speciaal gemaakt door de Kaasfabriek/het Fablab Alkmaar.

In beweging brengen richting een schone, eerlijke en sociale toekomst is wat Marije raakt en waar zij anderen mee in het hart wil raken met bijzondere trainingen, belevenissen en programma’s.

In 2018 liet Marije zich via het Climate Reality Program, van voormalig Vice president Al Gore, trainen tot Climate Reality Leader.

Woensdag 3 april om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) in De Rietschoot. Entree gratis.

Georganiseerd door: Hart op groen / stadswerk072
Datum: 3 april
Tijd: 20.00 – 21.30 uur |  vanaf 19.45 uur inloop |

Waar: de Rietschoot (Theaterzaal)
Adres: Saskerstraat 22, 1831 CR Koedijk