Lege straten

Het coronavirus slingert onze samenleving plotseling in een onzekere tijd. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kondigde het kabinet aan dat onder andere horeca, scholen, wijkcentra en sportclubs de deuren moeten sluiten. Daarom is tot nader bericht De Rietschoot en De Hofstaete gesloten en staat de Max Mobiel langs de kant. De straten worden steeds leger, we raken gewend aan maatregelen, houden anderhalve meter afstand, blijven zoveel mogelijk thuis, wassen handen tot ze uitdrogen en barsten. Maar wij barsten niet. Wij helpen elkaar en denken om elkaar.

Kunnen wij je digitaal ontmoeten?

Het is stil in De Rietschoot, het is stil in De Hofstaete. Ook wij kunnen niemand meer in het echt zien of spreken. Wij missen de drukte, het gelach, het geklets, de kopjes koffie samen drinken. Kunnen wij jullie digitaal ontmoeten? Want wij zijn best benieuwd hoe het met iedereen gaat, hoe jullie dagen nu verlopen, of jullie thuiswerken, online schoolprogramma’s volgen, het werk gewoon doorgaat, elkaar helpen of juist hulp kunnen gebruiken. Kunnen we als ontmoetingscentrum elkaar digitaal blijven ontmoeten en elkaar in contact brengen, verbinden? Stuur jouw verhaal naar watdoetkoedijk@gmail.com

Wat doet Koedijk tijdens Corona?

Lees hoe het anderen is vergaan de afgelopen weken.

Obs De Zandloper

Koedijk, 26 maart 2020

Het zijn spannende en onzekere tijden en opeens zit je ook nog eens met het hele gezin thuis. Opa en oma zijn vaak niet in te schakelen omdat zij tot de risicogroep behoren. Tijd om te spelen is er niet, want  ouders moeten thuiswerken en kinderen hebben werk meegekregen….. Wat was het een overval op jullie gezinnen……. Hoe doe je dit allemaal ?De eerste dag hebben we direct overleg gehad met het team en met Wilma Masteling van Broer Konijn, onze samenwerkingspartner voor de BSO. We hebben met elkaar afgesproken, dat we met elkaar de opvang van ouders in vitale beroepen of processen gaan regelen, om daarmee ook de vertrouwde gezichten en omgeving aan kinderen te geven. Ze maken tenslotte al genoeg mee! Op het moment dat ik dit schrijf (eind week 2) kan ik u zeggen, dat het ons tot nu toe in ieder geval gelukt is en we hopen dat zeker zo vol te houden.

Maar het is toch ook zeker tijd om blij en trots te zijn op de mooie creatieve ontwikkelingen, die we met elkaar hebben doorgemaakt! Ouders die hun weg hebben gevonden tussen ouder zijn en leerkracht. Kinderen die steeds beter in het ritme komen en zo ongelooflijk hu verantwoording nemen. Leerkrachten, die steeds weer op vaste tijden bereikbaar zijn per mail of telefoon. Nieuwe opdrachten verzamelen, die met zo min mogelijk instructie uit te werken zijn. Er wordt gechat met ouders en kinderen, maar nu ook soms instructiefilmpjes geplaatst. Kinderen sturen lieve briefjes en tekeningen naar de leerkrachten….

Ondanks alle spanning en onzekerheid mogen we ongelooflijk trots zijn hoe we het met elkaar doen!
Marianne Verboom, directeur Obs de Zandloper
Pop- en Showkoor Heartbeat

Koedijk, 27 maart 2020

Wat een leuk initiatief is dit, we dragen graag ons steentje bij!

Pop- en showkoor Heartbeat repeteert al bijna 20 jaar in De Rietschoot. Voor de leden een écht avondje-uit. Dit te moeten missen in ons jubileumjaar valt zwaar maar….het is voor een goed doel, onze gezondheid!
Om te kijken of we toch samen kunnen zingen proberen we het een en ander uit. Eerder deze week hebben we met een aantal leden via Zoom virtueel contact gehad en geprobeerd om het liedje ‘Mad World’ (hoe toepasselijk) te zingen. Helaas bleek de vertraging in de lijn bij iedereen anders te zijn dus…niet om áán te horen😂
Vrijdag, op onze vaste repetitie- avond doen we met elkaar een virtueel “borreltje’, zodat we elkaar toch even kunnen zien. Verder moet iedereen maar thuis oefenen met mp3 op de besloten ledenpagina van onze website. In november staat onze jubileumshow gepland, dus deze periode komt heel slecht uit.
We laten elkaar zeker niet los en hopen, net als iedereen, dat we hier weer in goede gezondheid uit gaan komen!
Groetjes en sterkte allemaal!