skip to Main Content
TodayGeopend08:30-00:00

Weerbaarheidstraining in Alkmaar

Alkmaar Sport start vanaf 27 september 2017 weer met een nieuwe serie Weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8-17 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. De trainingen zijn dit najaar te volgen in Alkmaar en Schermerhorn.

Al enkele jaren verzorgt Alkmaar Sport Weerbaarheidstrainingen op diverse locaties in Alkmaar en omgeving. Onze gecertificeerde weerbaarheidstrainers werken volgens de bekende Rots & Water methodiek. Zij hebben daarnaast een extra opleiding gevolgd waarin het realistisch oefenen onder druk en in bedreigende situaties centraal staat. De resultaten die de trainers met hun trainingsmethode boeken zijn effectief. Uit onderzoek blijkt onder meer dat een groot percentage deelnemers aangeeft beter voor zichzelf op te kunnen komen na het volgen van de training.

Inhoud van de trainingen

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan een aantal onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van
oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Nieuwe Weerbaarheidstrainingen

  • Op donderdag 21 september start een Weerbaarheidstraining voor de jeugd uit het voortgezet onderwijs (13-17 jaar, 6 lessen) in de Multischermzaal in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. De les duurt van 16.30-17.30 uur.
  • Op 27 september 2017 starten twee trainingen voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. Deze trainingen vinden elke woensdag van 14.30-15.30 uur en van 16.00 tot 17.00 uur plaats (8 lessen) in de Multischermzaal in Sportcomplex De Meent in Alkmaar.
  • Op dinsdag 31 oktober start een training in Gymzaal Schermerhorn in Schermerhorn. Deze training is bedoeld voor kinderen van 8-12 jaar en duurt van 16.00 tot 17.00 uur (8 lessen).

De kosten voor de lessen weerbaarheidstraining bedragen € 75,- per deelnemer. Aanmelden en meer informatie op de website van Alkmaar Sport.

Back To Top
X