11 oktober: Westfriese trouba’boer’ Kees Kaas

Het Gouden Cult’uurtje in De Hofstaete was een prachtig intiem huiskamerconcert. De bezoekers genoten ontspannen van de luisterliedjes van Kees Kaas. Liedjes die raakten en ontroerden.

Wie Alkmaar zegt, denkt aan kaas
en wie kaas zegt denkt aan Alkmaar.

Tijdens het Gouden Cult’Uurtje werd gratis gouden koffie geschonken dankzij Albert Heijn de Mare.

Benieuwd naar deze middag? Bekijk dan het fotoverslag.

Wie is Kees Kaas?

Kees Kaas schrijft, zingt en speelt liedjes over stad en land, over het leven en …. over kaas natuurlijk! Geboren in wat oorspronkelijk de kaasmakerij was van een Noord-Hollandse stolpboerderij gaat Kees gepekeld door het leven. Als trouba’boer’ zingt Kees in het raam van zijn slaapkamertje al in zijn jonge jaren liedjes voor de koeien en de schapen op zijn geboortegrond, de polder net onder Alkmaar. In latere jaren speelt Kees in muziek- en cabaretgroepen als Y-Y end dhe Clutsers, Tou Bèrestok en Alkmaars Ontzettend.

Vanaf 2006 zingt hij samen met het Alkmaarse Kaasdragersgilde liederen bij speciale gelegenheden, zoals de huldiging van AZ als landskampioen op het Noord-Hollands Kanaal in 2009 en bij de ontvangst van Koningin Beatrix in Alkmaar op 8 oktober 2011. Verder toerde Kees met de groep Foursome langs kleine kerkjes in Noord-Holland met een programma vol Ierse folkmuziek en Nederlandstalige luisterliedjes. ‘Oigen’ Westfries repertoire zingt Kees graag met de Westfriese Deurloupers, een cultuurclubje dat geniet van ‘van alles en nog wat’ op en binnen de Westfriese Omringdijk. De afgelopen tijd gaat hij ook regelmatig los met de poprockformatie CrossRoads. In het dagelijks leven is Kees communicatieadviseur.

(bron: https://www.facebook.com/KeesKaas072/)

Waar en wanneer?

Waar: De Hofstaete
Wanneer: Donderdag 11 oktober van 14:00 – 15:30 uur
Entree: € 3,00 inclusief gratis koffie