Wonderlicht Alkmaar óók voor ouderen

Wonderlicht Alkmaar

Wonderlicht neemt je mee voor een magische avondwandeling over het historische Bolwerk waar je langs bakens van licht en vuur wordt verrast door internationale theateracts. Het hele parcours is één grote beleving. Wonderlicht overvalt je, verwondert je, inspireert je. Zo zie je van vrijdag 14 februari t/m zondag 16 februari 2020 de stad op haar aller-, allermooist.
Wonderlicht is een magische theaterwandeling met het festivalhart op het Canadaplein. Hier vind je, beschut onder een bedoeïenentent, gezellige zithoekjes, een klein podium voor akoestische muziek, theateracts, sprekers en dichters. Er zijn ook vuurplaatsen waar je omheen kunt zitten met een glas glühwein, thee of winterbier en kinderen kunnen marshmallows boven het vuur roosteren. En ook hier verrassend internationaal straattheater!

Aandacht voor ouderen

Wonderlicht Alkmaar wil ouderen, en mensen die extra aandacht kunnen gebruiken, graag Wonderlicht laten zien. Het is al donker en koud genoeg in februari en Wonderlicht zal u verwonderen en inspireren! Vrijwilligers (wij noemen ze buddy’s) lopen samen met u de route. Misschien houden jullie er zelfs een mooi contact aan over.

Geef je opa, oma, buurvrouw op

Er zijn zo veel enthousiaste buddy’s én Wonderlicht Alkmaar wil zo veel mogelijk OUDEREN bereiken, daarom vragen we jou bij deze: Ken jij iemand die absoluut geschikt is als deelnemer aan het buddyproject? Een oudere, bijvoorbeeld je oma, die veel alleen thuis zit, die wel een leuke avond kan gebruiken of om een andere reden mee zou moeten doen aan het buddyproject?

Denk aan je opa, oma, vader, buurvrouw, tante of die gezellige dame in de supermarkt. Of misschien voelt u zichzelf wel aangesproken? Dan is dit je kans! Opgeven kan tot woensdag 5 februari via www.wonderlichtalkmaar.nl/deelnemer.

Wonderlicht haalt u op en neemt u mee!

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan het buddyproject van Wonderlicht op vrijdag 14 februari? Dat kan, want we hebben buddy’s die u graag Wonderlicht laten zien! Woont u in een verzorgingstehuis? Dan wordt u daar opgehaald en naar de Grote Kerk gebracht. Bent u abonnee van WonenPlus of woont u op een andere manier? Dan kan u opstappen bij één van de opstapplekken, óf regelt u zelf vervoer naar de Grote Kerk

Daar start u met uw buddy aan de magische theaterwandeling over het Alkmaars Bolwerk. Een prachtig route aangelicht door vuurbomen, vuurkorven, vuurpotten, fakkels en zoveel meer! Met of zonder rolstoel belandt u middenin een theatervoorstelling zonder dat u op een tribune hoeft plaats te nemen.

Na afloop drinken jullie samen in de Grote Kerk of op het Canadaplein warme chocolademelk. Er zijn buiten vuurplaatsen waar jullie omheen kunnen zitten en ook hier verrassend straattheater! Na afloop brengen we u weer terug naar huis.

Op stap met uw kleinkind/buurvrouw/kennis!

Bent u niet aangesloten bij één van de zorginstellingen van het buddyproject, maar wilt u Wonderlicht Alkmaar wel graag bezoeken met een buddy? Dat kan! We verwachten dat u zelf naar Wonderlicht komt en dus zelf vervoer regelt. Mocht dit niet lukken, dan kunt u ook opstappen vanaf één van de verzamelpunten.

Wilt u deelnemen?

Wonderlicht heeft contact met zorginstellingen en -organisaties binnen de gemeente Alkmaar. Deelnemers aan het buddyproject kunnen zijn aangesloten bij één van deze instellingen/organisaties. De kosten voor deelname aan Wonderlicht Alkmaar bedragen €10,00 (incl. toegang voor u en uw buddy, warme chocolademelk en vervoer).