Yoga bij YogaOmkar

In de drukte van de maatschappij waarin wij leven moeten wij onthaasten. Yoga is op een rustige en ontspannen manier bezig zijn met lichaam en geest door gebruik maken van juiste lichaamshoudingen, juiste ademhalingstechnieken en meditatie. Door de Yoga zal er evenwicht ontstaan in de energiestromen in het lichaam. Door alles met aandacht uit te voeren, leer je in het moment te zijn en veranderingen op te merken. Op die manier zullen er inzichten ontstaan in jezelf.

Yin Yoga

Yin yoga is een yogavorm die wordt uitgevoerd met zo min mogelijk spier inspanning. Het is een yogavorm waar de focus lig op bindweefsel en bindweefselvlies. Yin yoga werkt positief voor mensen met spierklachten. Ook kunnen klachten in het bekken, rug wervelkolom nek en schouder als vormen van stress of burn-out behandeld worden met Yin yoga. Het is een yoga vorm om ruimte te geven aan lichaam en geest voor een goed herstel.

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een onderdeel van Ashtanga Yoga. Ashtanga Yoga noem je ook wel het achtvoudig pad in de yoga sutra’s. Ze bezitten de eigenschappen van Ashtanga Yoga. Vinyasa yoga staat ook wel bekend om flow yoga. Deze yoga vorm legt de nadruk op de ademhaling. Voor sommige mensen is dit ook meditatief.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de basis waaruit de andere yogastijlen zijn voortgekomen. De klasieke Hatha yoga asanas =(stabiele en comfortabele houding) zijn ontwikkeld met als doel de interne organen te stimuleren. Over de jaren heen werd Hatha Yoga steeds meer populair en werden er moderne yoga poses ontwikkeld. Deze moderne houdingen werken meer op het externe lichaam, zoals de spieren, met als doel sterk en fit te worden. Hatha Yoga wordt gekarakteriseerd door de beoefening van asanas die stabiel en comfortabel zijn voor een bepaalde duur.

Lestijden

Yin yoga

  • Maandag van 18:45 – 20:00 uur
  • Maandag van 20:15 – 21:30 uur
  • Woensdag van 10:15 – 11:30 uur

Vinyasa yoga

  • Dinsdag van 18:45 – 20:00 uur

Hatha yoga

  • Woensdag van 18:45 – 20:00 uur voor beginners
  • Donderdag van 19:15 – 20:45 uur voor gevorderden

Locatie

Wijksteunpunt De Hofstaete
Daalmeereiland 40
Daalmeer/Alkmaar

Contact

Docent: René van Stigt
Telefoon: 06 — 42 46 19 27
E-mail: info@yogaomkar.nl
Info: www.yogaomkar.nl